Lokše
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1 800g
Zemiaky (varný typ B)600g
Múka hladká100g
Masť bravčová, škvarená 20g
Soľ kamenná100g
Vajcia (v prípade potreby)Postup prípravy
Krok 1
Uvarené zemiaky olúpeme.
Krok 2
Vychladnuté ich nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, vajce, soľ a spracujeme.
Krok 3
Cesto vyváľame na plát 2 mm vysoký, vykrajujeme placky, ktoré opekáme nasucho na kameni či železnej platni.
Krok 4
Doma použijeme malé množstvo masti a ťažkú panvicu.
Krok 5
Po upečení a pri servírovaní lokše potierame masťou.
Tip šéfkuchára
Zemiakové cesto dlhým spracovaním redne, preto s ním pracujte po malých, rýchlo spracovateľných častiach.