Kysnutá žemľová knedľa
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1000g
hrubej múky180g
bieleho pečiva450ml
mlieka20g
čerstvého droždia1
vajcia20g
soľPostup prípravy
Krok 1
Z droždia, časti mlieka a múky pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť pri teplote 37 °C.
Krok 2
Zo zvyšnej múky, soli, vajcia, mlieka a vykysnutého kvásku vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí, a vmiešame doň pokrájané pečivo.
Krok 3
Cesto rozdelíme na diely a vytvoríme z nich bochníky, ktoré necháme nakysnúť. Potom vytvarujeme valčeky, necháme ich znovu nakysnúť a následne ich varíme v osolenej vode približne 20 minút (po 10 minútach obrátime).
Krok 4
Uvarené knedle vyberieme z vody, prepicháme ich vidličkou a potrieme rozpusteným maslom