Horácka knedlička

Horácký knedlík
Čas prípravy1 hod
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1000g
zemiakov (varný typ B)
600g
bieleho pečiva
200g
jemnej krupičky
100ml
mlieka
100g
masla
2
vajcia
20g
soľ
8g
litovej zeleniny

Postup prípravy

Krok 1
Polovicu zemiakov uvaríme v šupke domäkka a ešte teplé ich ošúpeme. Druhú polovicu ako surové ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle do vody, aby nesčerneli.
Krok 2
Zo surových zemiakov dôkladne vytlačíme vodu, pridáme nastrúhané varené zemiaky, opečený rožok, nakrájaný petržlen a všetko zľahka premiešame.
Krok 3
Zmes zalejeme riedkym cestíčkom z mlieka, vajec, krupičky a soli a opatrne spracujeme.
Krok 4
Cesto necháme odpočinúť a potom z neho vytvarujeme gule s hmotnosťou asi 80 g.
Krok 5
Varíme v osolenej vode približne 25 minút a po vybratí knedličky pretrieme rukou namočenou v studenej vode – budú krásne hladké. Na záver knedličky potrieme rozpusteným maslom.
Gastro tip:
Horácke knedličky podávame obdobne ako chlpaté knedličky, t. j. posypané smaženou cibuľkou.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Viac receptov na omáčky a prílohy

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich