Bazalkové a paradajkové pesto
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
zväzok čerstvej bazalky
2
strúčky cesnaku100g
píniových orieškov200g
parmezánuextra panenský olivový olej
morská soľ
200g
sušených paradajok3
malé červené chilli papričky2
lyžice píniových orieškov50g
parmezánu20
čiernych olív2
strúčky cesnaku1/2
zväzku čerstvého tymianuextra panenský olivový olej
morská soľ
Postup prípravy
Bazalkové pesto:
1. Najskôr na panvici osmažíme píniové oriešky. Keď budú mať zlatohnedú farbu, odložíme ich bokom a necháme vychladnúť.
2. Olúpeme strúčky cesnaku a nožom ich nasekáme najemno. Potom nastrúhame parmezán.
3. Do misy dáme bazalku a trošku olivového oleja, a ručným mixérom zmixujeme na kašu.
4. Pridáme zvyšok surovín a všetko ďalej mixujeme, až získame pastu, ktorá nebude príliš hrubá.
2. Olúpeme strúčky cesnaku a nožom ich nasekáme najemno. Potom nastrúhame parmezán.
3. Do misy dáme bazalku a trošku olivového oleja, a ručným mixérom zmixujeme na kašu.
4. Pridáme zvyšok surovín a všetko ďalej mixujeme, až získame pastu, ktorá nebude príliš hrubá.
Paradajkové pesto:
1. Zo sušených čili papričiek odstránime semienka, pretože sú príliš štipľavé, a nakrájame sušené paradajky.
2. Na panvici nasucho orestujeme píniové oriešky a necháme ich vychladnúť.
3. Do misy dáme cesnak, orestované píniové oriešky, čili papričky, paradajky, vykôstkované olivy, tymian a syr a všetko zmixujeme ručným mixérom.
4. Po rozmixovaní je pesto hotové a môžeme ho podávať s čerstvými cestovinami.
2. Na panvici nasucho orestujeme píniové oriešky a necháme ich vychladnúť.
3. Do misy dáme cesnak, orestované píniové oriešky, čili papričky, paradajky, vykôstkované olivy, tymian a syr a všetko zmixujeme ručným mixérom.
4. Po rozmixovaní je pesto hotové a môžeme ho podávať s čerstvými cestovinami.
Náš tip:
Ak pesto nechceme okamžite podávať, môžeme ho dať do zatváracieho pohárika a zaliať ho trochou olivového oleja. V chladničke takto vydrží asi mesiac.