Bazalkové a paradajkové pesto

Bazalkové a rajčatové pesto
Čas prípravy15 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
zväzok čerstvej bazalky
2
strúčky cesnaku
100g
píniových orieškov
200g
parmezánu
extra panenský olivový olej
morská soľ
200g
sušených paradajok
3
malé červené chilli papričky
2
lyžice píniových orieškov
50g
parmezánu
20
čiernych olív
2
strúčky cesnaku
1/2
zväzku čerstvého tymianu
extra panenský olivový olej
morská soľ

Postup prípravy

Bazalkové pesto:
1. Najskôr na panvici osmažíme píniové oriešky. Keď budú mať zlatohnedú farbu, odložíme ich bokom a necháme vychladnúť.
2. Olúpeme strúčky cesnaku a nožom ich nasekáme najemno. Potom nastrúhame parmezán.
3. Do misy dáme bazalku a trošku olivového oleja, a ručným mixérom zmixujeme na kašu.
4. Pridáme zvyšok surovín a všetko ďalej mixujeme, až získame pastu, ktorá nebude príliš hrubá.
Paradajkové pesto:
1. Zo sušených čili papričiek odstránime semienka, pretože sú príliš štipľavé, a nakrájame sušené paradajky.
2. Na panvici nasucho orestujeme píniové oriešky a necháme ich vychladnúť.
3. Do misy dáme cesnak, orestované píniové oriešky, čili papričky, paradajky, vykôstkované olivy, tymian a syr a všetko zmixujeme ručným mixérom.
4. Po rozmixovaní je pesto hotové a môžeme ho podávať s čerstvými cestovinami.
Náš tip:
Ak pesto nechceme okamžite podávať, môžeme ho dať do zatváracieho pohárika a zaliať ho trochou olivového oleja. V chladničke takto vydrží asi mesiac.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Viac receptov na omáčky a prílohy

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich