Tuniakové steaky s brusnicovou omáčkou

Tuniakové steaky s omáčkou z brusníc
Čas prípravy20 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
steaky z tuniaka
1PL
hladkej múky
100ml
smotany na šľahanie
3PL
kompótových brusníc
1PL
medu
1PL
sójovej omáčky
1
strúčik cesnaku
štipka čerstvo strúhaného muškátového orieška
olivový olej
čierne mleté korenie
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Plátky tuniaka osolíme, okoreníme, posypeme čerstvo strúhaným muškátovým orieškom a opečieme z oboch strán na rozpálenom olivovom oleji. Z každej strany tak 3 – 4 minúty. Hotové steaky uchovávame v teple (napr. v alobale).
Krok 2
Výpek zasypeme lyžicou hladkej múky, osmažíme, vareškou odškrabneme všetky „prípečky“ a zalejeme smotanou. Stále miešame a do omáčky sa snažíme rozpustiť všetky zvyšky z opekania rybacích steakov.
Krok 3
Pridáme brusnice, med, nastrúhaný cesnak, sójovú omáčku a dochutíme soľou a čerstvo drveným čiernym korením.
Krok 4
Tuniakové steaky podávame podliate smotanovo-brusnicovou omáčkou.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Fish
Ďalšie recepty s rybami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich