Tuniakové steaky s brusnicovou omáčkou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
steaky z tuniaka
1PL
hladkej múky100ml
smotany na šľahanie3PL
kompótových brusníc1PL
medu1PL
sójovej omáčky1
strúčik cesnakuštipka čerstvo strúhaného muškátového orieška
olivový olej
čierne mleté korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Plátky tuniaka osolíme, okoreníme, posypeme čerstvo strúhaným muškátovým orieškom a opečieme z oboch strán na rozpálenom olivovom oleji. Z každej strany tak 3 – 4 minúty. Hotové steaky uchovávame v teple (napr. v alobale).
Krok 2
Výpek zasypeme lyžicou hladkej múky, osmažíme, vareškou odškrabneme všetky „prípečky“ a zalejeme smotanou. Stále miešame a do omáčky sa snažíme rozpustiť všetky zvyšky z opekania rybacích steakov.
Krok 3
Pridáme brusnice, med, nastrúhaný cesnak, sójovú omáčku a dochutíme soľou a čerstvo drveným čiernym korením.
Krok 4
Tuniakové steaky podávame podliate smotanovo-brusnicovou omáčkou.