Ryba sv. Petra so sladko-kyslým pikantným vinagrettom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
400[No text ing field]
ryba sv. Petra2
mrkva2
šalotka2
cesnak strúčik50ml
olivový olej10g
semienka fenikel10g
semienka koriander3g
feferonka150g
rajčinová šťava150g
biele víno4g
koriander4g
bazalka4g
pažítka1
rímsky šalátPostup prípravy
Rybu si nafiletujeme a očistíme. Osušíme.
Vinagrette:
1. 2 ks mkrvy nakrájame na tenké kolieska, 2 ks šalotky na plátky, 2 ks cesnaku na plátky.
2. Na 50 ml olivového oleja zarestujeme mrkvu, potom pridáme šalotku, cesnak – zarestujeme. Pridáme malú lyžičku feniklových a malú lyžičku koriandrových semienok. Zarestujeme.
3. Zalejeme 150 ml bieleho vína a 150 ml rajčinovej šťavy. Varíme cca 5 minút do vyvarenia alkoholu. Dochutíme cukrom, soľou, čiernym korením.
4. Nasekáme pažítku, koriander, bazalku a feferónku podľa chuti. Pridáme do vinagrettu a stiahneme z ohňa.
5. Rybu si osolíme, okoreníme a na olivovom oleji opečieme kožou dole na cca 70 %, potom otočíme a dorobíme.
Ako prílohu podávame listy opláchnutého rímskeho šalátu prípadne pečivo.
2. Na 50 ml olivového oleja zarestujeme mrkvu, potom pridáme šalotku, cesnak – zarestujeme. Pridáme malú lyžičku feniklových a malú lyžičku koriandrových semienok. Zarestujeme.
3. Zalejeme 150 ml bieleho vína a 150 ml rajčinovej šťavy. Varíme cca 5 minút do vyvarenia alkoholu. Dochutíme cukrom, soľou, čiernym korením.
4. Nasekáme pažítku, koriander, bazalku a feferónku podľa chuti. Pridáme do vinagrettu a stiahneme z ohňa.
5. Rybu si osolíme, okoreníme a na olivovom oleji opečieme kožou dole na cca 70 %, potom otočíme a dorobíme.
Ako prílohu podávame listy opláchnutého rímskeho šalátu prípadne pečivo.