Ryba sv. Petra so sladko-kyslým pikantným vinagrettom

Ryba sv. Petra so sladko-kyslým pikantným vinagrettom
Čas prípravy30 min
NáročnosťVelmi ľahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
400[No text ing field]
ryba sv. Petra
2
mrkva
2
šalotka
2
cesnak strúčik
50ml
olivový olej
10g
semienka fenikel
10g
semienka koriander
3g
feferonka
150g
rajčinová šťava
150g
biele víno
4g
koriander
4g
bazalka
4g
pažítka
1
rímsky šalát

Postup prípravy

Rybu si nafiletujeme a očistíme. Osušíme.
Vinagrette:
1. 2 ks mkrvy nakrájame na tenké kolieska, 2 ks šalotky na plátky, 2 ks cesnaku na plátky.
2. Na 50 ml olivového oleja zarestujeme mrkvu, potom pridáme šalotku, cesnak – zarestujeme. Pridáme malú lyžičku feniklových a malú lyžičku koriandrových semienok. Zarestujeme.
3. Zalejeme 150 ml bieleho vína a 150 ml rajčinovej šťavy. Varíme cca 5 minút do vyvarenia alkoholu. Dochutíme cukrom, soľou, čiernym korením.
4. Nasekáme pažítku, koriander, bazalku a feferónku podľa chuti. Pridáme do vinagrettu a stiahneme z ohňa.
5. Rybu si osolíme, okoreníme a na olivovom oleji opečieme kožou dole na cca 70 %, potom otočíme a dorobíme.
Ako prílohu podávame listy opláchnutého rímskeho šalátu prípadne pečivo.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Fish
Ďalšie recepty s rybami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich