Ravioly plnené lososom a syrom cottage
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1000g
pšeničnej múky60g
vaječných žĺtkov100ml
vody400g
lososa (odrezky)300g
syra cottage12g
morskej soli Maldonmleté čierne korenie
600g
masla (82 %)500g
citrónov na šťavu40g
listovej zeleniny10g
morskej soli Maldon500g
čerstvej zelenej cukety400g
syra cottage100g
kaviáru z lososa80g
údeného lososa20g
čerstvého kôpruPostup prípravy
Príprava cesta:
1. Semolinovú múku zmiešame so žĺtkami v pomere dva diely múky a jeden diel žĺtkov. Dobre vypracované cesto sformujeme do guľky, zabalíme do fólie a necháme v chladničke minimálne 20 minút odležať.
2. Odpočinuté cesto ručne alebo pomocou strojčeka rozvaľkáme. Tento proces musíme trikrát zopakovať, aby sme získali správnu štruktúru a vláčnosť cesta.
2. Odpočinuté cesto ručne alebo pomocou strojčeka rozvaľkáme. Tento proces musíme trikrát zopakovať, aby sme získali správnu štruktúru a vláčnosť cesta.
Príprava náplne:
1. Čerstvého a nadrobno nakrájaného lososa (prípadne odrezky z lososa) zmiešame s čerstvým syrom cottage a zmes osolíme a okoreníme.
2. Aby sa ravioly ľahšie plnili, náplň vložíme do vrecka a necháme ju vychladiť.
2. Aby sa ravioly ľahšie plnili, náplň vložíme do vrecka a necháme ju vychladiť.
Príprava raviol:
1. Na jednej polovici cca 2 mm hrubého cesta si vykrajovačkou naznačíme, kde budú ravioly, a na cesto dáme náplň. Okraje potrieme vajíčkom a druhým koncom cesta náplň preklopíme.
2. Druhou stranou vykrajovačky náplň riadne upevníme, utesníme prstami a väčšou vykrajovačkou (cca 8 cm) vykrojíme. Potom ravioly vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 2 minúty.
3. Na záver si na panvici rozohrejeme orieškové maslo. Pridáme citrónovú šťavu, nakrájanú petržlenovú vňať a osolíme. Nakoniec pridáme ravioly, krátko premiešame a môžeme podávať.
2. Druhou stranou vykrajovačky náplň riadne upevníme, utesníme prstami a väčšou vykrajovačkou (cca 8 cm) vykrojíme. Potom ravioly vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 2 minúty.
3. Na záver si na panvici rozohrejeme orieškové maslo. Pridáme citrónovú šťavu, nakrájanú petržlenovú vňať a osolíme. Nakoniec pridáme ravioly, krátko premiešame a môžeme podávať.
Servírovanie:
Na tanier najprv nasypeme nadrobno nakrájanú cuketu. Na ňu položíme ravioly, pridáme syr cottage, plátky údeného lososa a guľky kaviáru. Na záver ozdobíme vetvičkou kôpru.