Pražma v papieri na pečenie
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1
pražma na osobuextra panenský olivový olej
maslo
mladý cesnak
čerstvý rozmarín
morská soľ
čerstvo mleté čierne korenie
papier na pečenie
Postup prípravy
Krok 1
Vypitvané a šupín zbavené pražmy opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme ich kuchynskou utierkou. Potom ich zvnútra aj zvonku ochutíme morskou soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
Krok 2
Ryby niekoľkokrát uhlopriečne narežeme, aby medzi rezmi boli asi centimetrové medzery. Do každého zárezu vložíme plátok cesnaku. Vďaka tomu získa ryba obzvlášť silnú arómu. Náš tip: Ak chcete, aby cesnaková chuť nebola tak výrazná, môžete rybu iba potrieť rozrezaným strúčikom cesnaku a strúčik neskôr pridať do balíčka.
Krok 3
Teraz si na každú rybu pripravíme jeden hárok papiera na pečenie s kúskom masla, ryby pomocou štetca potrieme olivovým olejom a dovnútra každej z nich vložíme vetvičku rozmarínu. Potom ryby zabalíme do papiera a vytvoríme pevné balíčky. Náš tip: Natrite okraje papiera vaječným bielkom – bude fungovať ako lepidlo!
Krok 4
Balíčky poukladáme na plech a vložíme do rúry predhriatej na 180 °C. Pečieme asi 20 až 25 minút.
Krok 5
Nakoniec preložíme balíčky na servírovací tanier a otvárame ich až pri stole. K rybám sa dobre hodí v rúre pečená stredomorská zelenina a rozmarínové zemiaky.