Grilovaná pražma s citrónovou gremolátou a kuskusom

Čas prípravy35 min
Náročnosťstredná
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
Ryba
4ks
čerstvé ryby / Pražmy  (môže byť aj morský vlk alebo pstruh lososový)
4ks
lyžice olivového oleja extra virgine
1ks
čajová lyžička morskej soli Maldon alebo Fleur de Sel
1ks
citrón
1ks
malá hrsť čerstvých bylín - tymian, rozmarín, šalvia alebo petržlen
Gremolata
1zväzok
cca 30-40 g  METRO Chef petržlenovej vňate
1ks
METRO Chef citrón (na kôru aj šťavu) alebo podľa chuti
2strúčiky
METRO Chef cesnaku lúpaného
1ks
METRO Chef olivový olej Extra Virgine podľa potreby
1ks
Čerstvo namleté čierne korenie
1ks
Čerstvé čili alebo čili vločky (nemusí byť)
1ks
Morská soľ Maldon alebo Fleur de Sel
Kuskus
200g
METRO Chef kuskus
500ml
zeleninový vývar

Postup prípravy

Krok 1
Najskôr si pripravíme a rozpálime gril zhruba na teplotu 180°C.
Krok 2
Rybu najskôr očistíme a zbavíme šupín. Dôkladne opláchneme pod tečúcou studenou vodou (aj brušnú dutinu ) a osušíme.
Krok 3
Ostrým nožom z oboch strán na koži spravíme vedľa seba niekoľko zvislých zárezov hlbokých asi 3 – 4 mm. Do zárezov aj brušnej dutiny v masírujeme morskú soľ a čerstvo namleté korenie.
Krok 4
Do brušnej dutiny vložíme kúsky očisteného a na plátky nakrájaného cesnaku, plátky nakrájaného umytého citróna a zmes byliniek podľa chuti (napr. rozmarín, tymian, vňať či šalviu).
Krok 5
Rybu potrieme olivovým olejom a kvapneme aj do brušnej dutiny. Dôkladne osolíme  a okoreníme.
Krok 6
Grilujeme na miernom ohni z oboch strán dozlatova na olejom natretých roštoch (prípadne v grilovacom koši na ryby).
Krok 7
Počas grilovania pripravíme citrónovú gremolatu.
Krok 8
Petržlenovú vňať nasekáme najemno, cesnak nastrúhame najemno, potom zmiešame spolu s nastrúhanou citrónovou kôrou a šťavou v malej miske. Vmiešame olivový olej a prípadne dochutíme soľou, korením alebo troškou  čili.
Krok 9
Rybu položte na misu a tesne predtým, ako ju naservírujete ju potrite chutnou Gremolatou.
Krok 10
Rybu si vychutnajte napríklad s kuskusom. Stačí ho v miske zaliať horúcim vývarom alebo vodou a nechať zakrytý 10 - 12 minút odstáť. V prípade potreby dosolíme.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Fish
Ďalšie recepty s rybami

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich