Sushi z plnenej sépie

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
4
stredne veľkej sépie3
hrnčeky ryže na sushi2
lyžica sójovej omáčky1
lyžice oleja1
lyžica čierneho sezamu1
lyžica mirinu1/2
póruwasabi
Postup prípravy
Krok 1
Sépie umyjeme a odrežeme im chápadlá a postranné plutvičky.
Krok 2
Ostrým nožom homáre rozpolíme po dĺžke a odstránime z nich vnútornosti. Homárie mäso vyberieme a odložíme. Prázdne polovice panciera opláchneme a osušíme papierovými utierkami. Mäso nakrájame na plátky hrubé 2 cm.
Krok 3
Chápadlá a plutvičky nakrájame nadrobno a povaríme vo vode ochutenej mirinom (sladeným japonským ryžovým vínom) a sójovou omáčkou.
Krok 4
Podávame s wasabi a sójovou omáčkou pre dochutenie každého sústa.