Spaghetti alle vongole
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
500g
špagiet1 000g
venušiných mušlí200g
cherry paradajok200ml
bieleho vína2
cibule3
strúčky cesnaku2
vetvičky zeleru3
jarné cibuľkyextra panenský olivový olej
1
zväzok petržlenu1
stredne veľká mrkva1
citrónčierne mleté korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Cibuľu, cesnak, zeler a cibuľku nakrájame najemno; paradajky rozštvrtíme
Krok 2
Cibuľu s cesnakom zľahka opražíme na troche olivového oleja a pridáme zeler a prúžky mrkvy.
Krok 3
Po niekoľkých minútach vsypeme mušle a všetko premiešame.
Krok 4
Po 2 – 3 minútach zalejeme bielym vínom. Mušle necháme variť, pokým sa neotvoria (5 – 8 minút). Nakoniec v panvici uvaríme aj paradajky s jarnými cibuľkami.
Krok 5
Do zmesi vsypeme špagety uvarené v slanej vode na zhryz a riadne premiešame.
Krok 6
Pridáme nasekaný petržlen a ochutíme soľou, čiernym mletým korením a citrónovou šťavou. Pred podávaním zakvapkáme trochou olivového oleja.