Slávky vo víne a bylinkovej šťave

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1000g
slávok200ml
bieleho vína2l
rybacieho vývaru2
paradajky2
cibule2
strúčiky cesnaku3
vetvičky zelerupetržlen
1
fenikel1/2g
šafranubobkový list
celé korenie
klinček
1
zväzok byliniek (rozmarín, tymián. majorán)korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Slávky dôkladne prepláchneme a otvorené vyhodíme.
Krok 2
Zeleninu, cibuľu a cesnak nakrájame a osmažíme na panvici, pokým cibuľa nezosklovatie.
Krok 3
Zeleninu zalejeme bielym vínom a prilejeme rybí vývar. Pridáme všetko korenie a zväzok byliniek. Osolíme a okoreníme a krátko povaríme.
Krok 4
Vsypeme slávky a necháme variť 10 – 15 minút, pokým sa lastúry neotvoria. Pri dlhšom varení by mušle stuhli.
Krok 5
Odstránime všetky zavreté exempláre.
Krok 6
Otvorené slávky podávame so šťavou a opečenou bagetou.