Slávky marinara
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
2,5kg
slávok jedlýchcherry paradajky
paradajková pasta
suché biele víno
čerstvý petržlen
olivový olej
cesnak
morská soľ
čierne mleté korenie
Postup prípravy
Krok 1
Z mušlí najprv odstránime nečistoty a niekoľkokrát ich poriadne prepláchneme v studenej vode. Potom ich necháme odkvapkať na cedidle.
Krok 2
Na panvici rozohrejeme olivový olej, roztlačíme strúčiky cesnaku a vložíme ich na panvicu.
Krok 3
Petržlen nasekáme nahrubo, rozpolíme cherry paradajky a oboje pridáme spoločne s paradajkovou pastou a bielym vínom do panvice.
Krok 4
Všetko dobre ochutíme väčším množstvom čierneho mletého korenia a morskej soli. Do omáčky potom vložíme mušle a okamžite začneme intenzívne miešať. Panvicu priklopíme pokrievkou a necháme mušle asi päť minút zvoľna variť. – Len čo sa škrupiny otvoria, sú mušle hotové. Ak na panvici zostáva málo tekutiny, môžeme priliať biele víno, vodu alebo vývar.
Krok 5
Mušle môžeme vložiť na hlboký tanier. Mušle, ktoré sa počas varenia neotvorili, je nutné vybrať! S mušľami dobre chutí svetlý alebo tmavý chlieb s maslom. Podávame aj vychladené suché víno. Príjemné varenie!
Poznámka:
Najprv overíme, či sú mušle čerstvé. Aby boli jedlé, musia byť živé. Poznáme to podľa toho, že sú škrupiny uzavreté. Ak sú zľahka pootvorené, musia sa hneď zavrieť, keď sa ich dotkneme. Mušle, ktoré sa nezavrú, jedlé nie sú a je nutné ich vyradiť.