Šafranové rizoto so severským homárom a morskými plodmi

Šafranové rizoto so severským homárom a morskými plodmi
Čas prípravy40 min
NáročnosťStredná
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
350g
ryže Carnaroli
400g
severského homára
250ml
číreho kuracieho vývaru
125ml
suchého bieleho vína
100g
paradajok
100g
sláviek Jumbo
80g
mušlí Vongole
90g
masla
60g
šalotky
60ml
extra panenského olivového oleja
1g
listovej zeleniny
7g
soľ
0,5g
šafranu

Postup prípravy

Krok 1
Severského homára môžeme pripravovať v celku alebo ho olúpeme. Vždy však musíme vybrať črievko. Slávky a mušle dôkladne prepláchneme vo vode (niekoľkokrát ju vymeníme), aby sme odplavili piesok.
Krok 2
Ryžu prepláchneme vodou a necháme v cedidle odkvapkať. Šafran namočíme v troške vlažnej vody. Olúpanú šalotku nakrájame nadrobno a orestujeme ju krátko na olivovom oleji len tak, aby zosklovatela.
Krok 3
Vsypeme ryžu, zamiešame a opäť orestujeme. Potom ryžu zalejeme bielym vínom a následne vriacim kuracím vývarom. Pridáme vodu s namočeným šafranom a dochutíme soľou.
Krok 4
Za stáleho miešania varíme na miernom plameni asi 20 minút. Potom pridáme homára, mušle, slávky a už len krátko povaríme. Ryža musí byť zmäknutá a na povrchu s povlakom.
Krok 5
Tesne pred koncom tepelnej úpravy pridáme na kocôčky nakrájané olúpané paradajky (tie sme si najskôr sparili vo vriacej vode a olúpali).
Krok 6
Pevné (vychladené) kúsky masla vmiešame tesne pred podávaním spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou. Rizoto podávame ideálne na nahriatom tanieri.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s plodmi mora

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich