Letná panvica s morskými plodmi

Letná panvica s morskými plodmi
Čas prípravy90 min
NáročnosťStredná
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
600g
filiet z halibuta
500g
slávok
400g
skorých zemiakov
200g
čerešňových paradajok
8
veľkých kreviet
2
pálivé papriky
2
plechovky sekaných paradajok
1
stonka stonkového zeleru
1
karotka
1
cibuľa
1/2
feniklu
4
strúčiky cesnaku
150ml
bieleho vína
1/2
lyžičky šafránu
4
lyžice olivového oleja
čierne korenie
oregano
tymián
saturejka
bobkový list
petržlen
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nasekanú cibuľu, cesnak, karotku, zeler, papriku a fenikel. Osoľte, na strednom plameni orestujte a nechajte zosklovatieť.
Krok 2
Zalejte bielym vínom a nechajte z časti vyvariť. Pridajte bylinky, korenie a šafrán. Vmiešajte nasekané paradajky, nakrájané čerešňové paradajky a zemiaky. Znovu osoľte, podlejte ešte vodou navyše (alebo rybím vývarom) a povarte zakryté do zmäknutia (asi 30 minút).
Krok 3
Krevety a slávky dobre očistite. Filetu z halibuta rozdeľte na menšie porcie a osoľte. Opatrne vložte do panvice a nechajte na miernom plameni dôjsť (asi 7 minút).
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s plodmi mora

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich