Letná panvica s morskými plodmi
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
600g
filiet z halibuta500g
slávok400g
skorých zemiakov200g
čerešňových paradajok8
veľkých kreviet2
pálivé papriky2
plechovky sekaných paradajok1
stonka stonkového zeleru1
karotka1
cibuľa1/2
feniklu4
strúčiky cesnaku150ml
bieleho vína1/2
lyžičky šafránu4
lyžice olivového olejačierne korenie
oregano
tymián
saturejka
bobkový list
petržlen
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nasekanú cibuľu, cesnak, karotku, zeler, papriku a fenikel. Osoľte, na strednom plameni orestujte a nechajte zosklovatieť.
Krok 2
Zalejte bielym vínom a nechajte z časti vyvariť. Pridajte bylinky, korenie a šafrán. Vmiešajte nasekané paradajky, nakrájané čerešňové paradajky a zemiaky. Znovu osoľte, podlejte ešte vodou navyše (alebo rybím vývarom) a povarte zakryté do zmäknutia (asi 30 minút).
Krok 3
Krevety a slávky dobre očistite. Filetu z halibuta rozdeľte na menšie porcie a osoľte. Opatrne vložte do panvice a nechajte na miernom plameni dôjsť (asi 7 minút).