Mix morských plodov
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
3
kráľovské krevety v škrupinke3
vypitvané kalmáre3
sladké papriky (žltá, zelená, červená)3
vetvičky rozmarínubyliny pre marinovanie (poďla vlastného výberu)
100g
cherry paradajok50g
olivlimetka a citrón
hrsť nasekaného petržlenu
2
chilli struky1
šalotka1
feniklštipka cukru
olivový olej
čierne mleté korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Zeleninu nakrájame na rovnomerne veľké kocky a krátko ju opečieme na panvici s trochou olivového oleja.
Krok 2
Pridáme rozmarínové listy a štipku cukru, soli a čierneho korenia podľa chuti. Smažíme 5 minút a necháme vychladnúť.
Krok 3
Kalmáre naplníme zeleninou a necháme ich marinovať niekoľko hodín alebo cez noc v olivovom oleji zmiešanom s bylinkami.
Krok 4
Grilujeme je po obou stranách při vysoké teplotě, dokud nezískají zlatavě hnědé zbarvení. Dochutíme je trochou olivového oleje a limetkové šťávy.
Krok 5
Krevety rozkrojíme na polovicu a vyberieme črievko. Čili papričky nakrájame na malé kúsky, šalotku nasekáme na kocôčky a rozpolíme paradajky.
Krok 6
Krevety vložíme do hliníkovej misky s trochou olivového oleja a položíme ich na gril. Pridáme trochu čili, rozmarínu a olivového oleja, posolíme a zľahka posypeme čiernym korením.
Krok 7
Po krátkom opečení zľahka pokvapkáme citrónovou šťavou. Primiešame paradajky, šalotku a petržlen a všetko grilujeme ďalších 5 minút. Nakoniec pridáme olivy a limetkovú kôru.
Krok 8
Krevety a kalmáre podávame ako rybí mix, napríklad s kuskusom.