Grilovaná chobotnica s kukuričným pyré a grilovanou paprikou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1,5kg
Chobotnica celá veľká2
mrkvy1
petržlenkúsok zeleru
celé čierne korenie
nové korenie
bobkový list
soľ
500g
mrazenej sladkej kukurice alebo sterilizovanej2-3
šalotky80g
maslo500ml
jemný zeleninový vývarväčšie červené papriky
olivový olej Extra Virgine
červený vinný ocot (1:1 s cukrom)
trstinový cukor
2
strúčiky casnakuprepustené maslo
maslo
soľ Fleur de Sel
petržlenová vňať
Postup prípravy
Krok 1
Očistenú chobotnicu (odstránime tzv.,,zobák´´ a oči) dáme variť do vody spolu s koreňovou zeleninou a koreninami a pomaly varíme cca 90 minút (tiahnutím) alebo podľa potreby.
Krok 2
Uvarenú chobotnicu vyberieme a necháme odtiecť a vychladnúť.
Krok 3
Nakrájame ju na porcie (chápadlá). Gril potrieme s olivovým olejom a tak isto chobotnicu. Grilujeme zo všetkých strán do chrumkava.
Krok 4
Pred servisom ju dochutíme morskou soľou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou a polejeme maslom.
Krok 5
Na masle restujeme šalotku, pridáme kukuricu a podlejeme jemným vývarom. Dusíme do mäkka.
Krok 6
Kukuricu rozmixujeme na hladké pyré, následne prepasírujeme a opäť vymixujeme s maslom a dochutíme soľou.
Krok 7
Nakoniec zjemníme olivovým olejom.
Krok 8
Celé papriky potrieme olejom a položíme na rozpálený gril (oheň) a grilujeme až takmer do čierna.
Krok 9
Po grilovaní ich zakryjeme fóliou a necháme odležať.
Krok 10
Papriky olúpeme a zbavíme jadierok. Nakrájame na široké rezance a dochutíme nálevom (sirupom) z červeného vinného octu a trstinového cukru. Osolíme a okoreníme.