Gratinovaný homár

Gratinovaný homár
Čas prípravy45 min
NáročnosťStredná
Počet porcií3

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
3
Homár (cca 2kg)
100g
mrkvy
50g
zeleru
50g
zeleniny
100g
masla
70g
hladkej múky
7dc
mlieka
3dl
smotany
100g
syra Parmigiano reggiano
0,2dl
olivového oleja extra virgine COSTA D’ ORO
muškátový oriešok
bobkový list
soľ Fleur de Sel
limetka

Postup prípravy

Krok 1
Do veľkého hrnca nalejeme do 2/3 vodu, pridáme do nej koreňovú zeleninu, bobkový list a soľ. Všetko uvedieme do prudkého varu. Hrniec musí byť neustále prikrytý pokrievkou, aby sa v jeho hornej 1/3 vytvorila para.
Krok 2
V takto pripravenom vývare varíme homáre. Vkladáme ich do hrnca po jednom hlavou dole a po ponorení homára do kúpeľa hrniec ihneď opäť prikryjeme pokrievkou.
Krok 3
Po cca 2 minútach prudkého varenia stiahneme oheň na minimum, čím dosiahneme mierny var. Čas varenia je cca 15 minút na 700 g hmotnosti homára.
Krok 4
Takto pripravené homáre vyberieme z vývaru, pozdĺžne ich rozpolíme, z chvostovej časti vyberieme mäso a po rozstrihaní klepiet vyberieme mäso aj z nich. Mäso nakrájame na menšie kúsky.
Krok 5
Pripravíme si bešamelový sós z masla, múky a mlieka. Pridáme smotanu a parmezán.
Krok 6
Na panvicu si dáme olivový olej, na ktorom opečieme vyčistenú ulitu z homára a mäso z homára, ktoré vložíme do tejto ulity.
Krok 7
Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením, potrieme bešamelom, posypeme parmezánom a necháme zapiecť v salamandre či rozohriatej rúre. Na záver všetko dochutíme limetkou.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s plodmi mora

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich