Králičí závitok so špenátovým pyré a jarnou zeleninou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
700–800g
králičieho stehna s kosťou400g
špenátových listov bez tvrdej časti300g
mladých zemiakov150g
koreňovej zeleniny100g
brokolice100g
romanesca50ml
smotany (30%)40ml
olivového oleja4
patizóny4g
malé cukety4
strúčky cesnaku2
malé mrkvy1
šalotka2
vetvičky čerstvého tymianusoľ
čierne mleté korenie
Postup prípravy
1. Kosti zo stehna varíme spoločne s koreňovou zeleninou približne 2 hodiny.
2. Vývar precedíme cez gázu a zredukujeme na omáčku.
3. Mäso položíme na fóliu, rovnomerne rozklepeme, osolíme, posypeme čiernym korením, tymianom a pridáme cesnak nakrájaný na tenké plátky.
4. Potom mäso zabalíme do závitku a poriadne dotiahneme. Závitky následne uvaríme domäkka.
5. Po uvarení závitky vyberieme z vody, vychladíme a vybalíme z fólie. Nakoniec ich nakrájame na menšie plátky a môžeme ich podávať.
2. Vývar precedíme cez gázu a zredukujeme na omáčku.
3. Mäso položíme na fóliu, rovnomerne rozklepeme, osolíme, posypeme čiernym korením, tymianom a pridáme cesnak nakrájaný na tenké plátky.
4. Potom mäso zabalíme do závitku a poriadne dotiahneme. Závitky následne uvaríme domäkka.
5. Po uvarení závitky vyberieme z vody, vychladíme a vybalíme z fólie. Nakoniec ich nakrájame na menšie plátky a môžeme ich podávať.
Špenátové pyré a zelenina:
1.Špenátové listy sparíme a vysušíme. Šalotku nasekáme nadrobno, pridáme špenátové listy a rýchlo zamiešame.
2. K špenátu pridáme smotanu, dôkladne všetko rozmixujeme a osolíme.
3. Brokolicu, cuketu, romanesco, patizón a mrkvy nakrájame na cca dvojcentimetrové kúsky, ktoré zľahka opečieme na olivovom oleji a osolíme.
4. Ako prílohu môžeme použiť olúpané zemiaky uvarené v osolenej vode.
2. K špenátu pridáme smotanu, dôkladne všetko rozmixujeme a osolíme.
3. Brokolicu, cuketu, romanesco, patizón a mrkvy nakrájame na cca dvojcentimetrové kúsky, ktoré zľahka opečieme na olivovom oleji a osolíme.
4. Ako prílohu môžeme použiť olúpané zemiaky uvarené v osolenej vode.