Králičí závitok so špenátovým pyré a jarnou zeleninou

Králičí závitok so špenátovým pyré a jarnou zeleninou
Čas prípravy3 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
700–800g
králičieho stehna s kosťou
400g
špenátových listov bez tvrdej časti
300g
mladých zemiakov
150g
koreňovej zeleniny
100g
brokolice
100g
romanesca
50ml
smotany (30%)
40ml
olivového oleja
4
patizóny
4g
malé cukety
4
strúčky cesnaku
2
malé mrkvy
1
šalotka
2
vetvičky čerstvého tymianu
soľ
čierne mleté korenie

Postup prípravy

1. Kosti zo stehna varíme spoločne s koreňovou zeleninou približne 2 hodiny.
2. Vývar precedíme cez gázu a zredukujeme na omáčku.
3. Mäso položíme na fóliu, rovnomerne rozklepeme, osolíme, posypeme čiernym korením, tymianom a pridáme cesnak nakrájaný na tenké plátky.
4. Potom mäso zabalíme do závitku a poriadne dotiahneme. Závitky následne uvaríme domäkka.
5. Po uvarení závitky vyberieme z vody, vychladíme a vybalíme z fólie. Nakoniec ich nakrájame na menšie plátky a môžeme ich podávať.
Špenátové pyré a zelenina:
1.Špenátové listy sparíme a vysušíme. Šalotku nasekáme nadrobno, pridáme špenátové listy a rýchlo zamiešame.
2. K špenátu pridáme smotanu, dôkladne všetko rozmixujeme a osolíme.
3. Brokolicu, cuketu, romanesco, patizón a mrkvy nakrájame na cca dvojcentimetrové kúsky, ktoré zľahka opečieme na olivovom oleji a osolíme.
4. Ako prílohu môžeme použiť olúpané zemiaky uvarené v osolenej vode.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s králičím mäsom

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich