Kefta kebab s avokádovým pyré
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
500g
mletého jahňacieho mäsa (možno použiť aj hovädzie alebo mix oboch)1
stredná červená cibuľa nasekaná najemno1
rozdrvený strúčik cesnaku2
čajové lyžičky mletej papriky2
čajové lyžičky mletej rímskej rasce1
čajová lyžička škorice1/2
čajovej lyžičky kajenského korenia1/2
čajovej lyžičky mletého čierneho korenia1/2
čajová lyžička himalájskej soli3
polievkové lyžice nasekaného čerstvého koriandra2
polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate1
polievková lyžica nasekanej čerstvej mäty3
zrelé avokáda2
polievkové lyžice najemno nasekanej červenej cibule2
polievkové lyžice citrónovej šťavy1
rozdrvený strúčik cesnaku2
polievkové lyžice nasekaného čerstvého koriandra2
polievkové lyžice avokádového alebo olivového olejahimalájska soľ
čierne korenie
Postup prípravy
Krok 1
Všetky ingrediencie na kebab vložíme do väčšej misy a pomocou rúk dôkladne premiesime, aby sa rovnomerne rozprestreli.
Krok 2
Hotovú zmes potom necháme aspoň dve hodiny odležať v chladničke.
Krok 3
Následne z nej tvarujeme menšie valčeky, ktoré napichneme na špajľu alebo na ihlu.
Krok 4
Opečieme ich na grile, popr. orestujeme na panvici.
Krok 5
Čas grilovania sa líši podľa hrúbky valčekov.
Krok 6
Valčeky je potrebné pravidelne kontrolovať a otáčať, aby sa opiekli zo všetkých strán.
Kork 7
Zároveň ich na grile nenechajte príliš dlho, aby sa nevysušili.
Krok 8
Avokádové pyré - všetky ingrediencie na pyré vložíme do vyššej nádoby a pomocou tyčového mixéra rozmixujeme dohladka.
Krok 9
Hotové pyré ochutnáme, popr. dosolíme, okoreníme alebo pridáme citrón a znova premixujeme.
Krok 10
Podávame ihneď spolu s grilovanými kebabmi.