Jahňacie kotletky s maslovými reďkovkami

Jahňacie kotletky s maslovými reďkovkami
Čas prípravy1 hod
NáročnosťStredne ťažká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
800g
jahňacieho hrebienka (cca 8 kotliet)
400g
reďkoviek
3
lyžice masla
4
lyžice olivového oleja
4
vetvičky rozmarínu
4
strúčiky cesnaku
4
hrste zelených listov (špenát, rukola, valeriánka)
čierne korenie
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Jahňacie mäso očistite, osušte a zo všetkých strán dôkladne osoľte. Rozmarín a olúpaný cesnak nasekajte a premiešajte s olivovým olejom. Vzniknutou marinádou potrite jahňací hrebienok a nechajte v chlade odležať.
Krok 2
Po odležaní mäso zbavte prebytočnej marinády a nechajte zo všetkých strán zatiahnuť v rozpálenej panvici – z každej strany asi 2 minúty. Preneste na plech a dajte dopiecť v rúre rozohriatej na 160 °C. Mäso prepečte na vnútornú teplotu okolo 60 – 62  °C, vyberte z rúry a nechajte odpočinúť.
Krok 3
Reďkovky zbavte vňati, ponechajte len malú časť stonky a rozkrojte na polovicu. V kastróliku rozohrejte dve lyžice vody. Pridajte maslo a rozmiešajte metličkou na emulziu. Vložte reďkovky, osoľte a nechajte len mierne prehriať. Podávajte s nakrájanými kotletkami a zelenými listami.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s jahňacím mäsom

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich