Jahňacie kapustové rolky
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
600g
mletého jahňacieho mäsamasť alebo ghí
1
menšia červená cibuľa1
kel3
strúčiky cesnaku1,5
čajovej lyžičky rímskej rasce1/2
čajovej lyžičky cejlónskej škorice1/2
čajovej lyžičky sušeného oregana80g
syra feta1
vajcenerafinovaná morská soľ
korenie
400g
paradajkového pyré2
bobkové listy3
strúčiky cesnakunerafinovaná morská soľ, korenie
hrnčeka mäsového vývaru
syr feta nakrájaný na kocky
nasekaný koriander
Postup prípravy
1. Vo väčšej panvici rozohrejeme tuk, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak a necháme 3 minúty restovať.
2. Do stredne veľkej misy vložíme mleté mäso a premiešame s orestovanou cibuľou a cesnakom.
3. Potom okoreníme rímskou rascou, škoricou a oreganom, osolíme, okoreníme a opäť premiešame.
4. Na záver pridáme vajce a nasekaný syr feta a rukami prepracujeme, aby sa zmes rovnomerne premiesila.
5. Hotovú mäsovú zmes vložíme do chladničky.
6. Kel očistíme a odrežeme vonkajšie listy a hlúbik.
7. Následne oddelíme 10 väčších listov a opláchneme ich pod tečúcou vodou.
8. Do veľkého hrnca vlejeme fi ltrovanú vodu a privedieme do varu. Do vriacej vody vložíme časť listov a necháme 3 minúty zmäknúť.
9. Potom listy vyberieme, opláchneme ľadovou vodou a necháme odkvapkať. Rovnaký proces opakujeme so zvyšnými listami.
10. Z každého listu kelu potom odrežeme spodnú časť s drevnatou stonkou.
11. Z mäsovej zmesi vytvoríme 10 rovnako veľkých šišiek.
12. Do stredu spodnej časti listu položíme šišku z mäsovej zmesi, okraje listu prehneme cez mäso a valček zavinieme.
13. Rovnaký postup opakujeme so zvyškom roliek a naukladáme ich do väčšej nádoby na pečenie.
14. V menšej panvici premiešame paradajkové pyré, nasekaný cesnak, bobkové listy, soľ a korenie a necháme asi 5 minút prehriať.
15. Hotové pyré rozprestrieme rovnomerne na kapustové rolky a všetko zalejeme mäsovým vývarom.
16. Prikryté rolky vložíme do rúry predhriatej na 185 °C a pečieme 55 – 60 minút.
17. Podávame so zeleninovým pyré posypané nasekanou fetou a koriandrom.
2. Do stredne veľkej misy vložíme mleté mäso a premiešame s orestovanou cibuľou a cesnakom.
3. Potom okoreníme rímskou rascou, škoricou a oreganom, osolíme, okoreníme a opäť premiešame.
4. Na záver pridáme vajce a nasekaný syr feta a rukami prepracujeme, aby sa zmes rovnomerne premiesila.
5. Hotovú mäsovú zmes vložíme do chladničky.
6. Kel očistíme a odrežeme vonkajšie listy a hlúbik.
7. Následne oddelíme 10 väčších listov a opláchneme ich pod tečúcou vodou.
8. Do veľkého hrnca vlejeme fi ltrovanú vodu a privedieme do varu. Do vriacej vody vložíme časť listov a necháme 3 minúty zmäknúť.
9. Potom listy vyberieme, opláchneme ľadovou vodou a necháme odkvapkať. Rovnaký proces opakujeme so zvyšnými listami.
10. Z každého listu kelu potom odrežeme spodnú časť s drevnatou stonkou.
11. Z mäsovej zmesi vytvoríme 10 rovnako veľkých šišiek.
12. Do stredu spodnej časti listu položíme šišku z mäsovej zmesi, okraje listu prehneme cez mäso a valček zavinieme.
13. Rovnaký postup opakujeme so zvyškom roliek a naukladáme ich do väčšej nádoby na pečenie.
14. V menšej panvici premiešame paradajkové pyré, nasekaný cesnak, bobkové listy, soľ a korenie a necháme asi 5 minút prehriať.
15. Hotové pyré rozprestrieme rovnomerne na kapustové rolky a všetko zalejeme mäsovým vývarom.
16. Prikryté rolky vložíme do rúry predhriatej na 185 °C a pečieme 55 – 60 minút.
17. Podávame so zeleninovým pyré posypané nasekanou fetou a koriandrom.