Pečené kačacie prsia s červenou kapustou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1500g
kačacích pŕs s kožou1500g
červenej hlávkovej kapusty200ml
červeného suchého vína100ml
vínneho bieleho octu300g
pomarančov na šťavu200g
slaniny bez kože200g
bielej cibule200g
masla (82 %)150g
trstinového cukru40ml
kompótových brusníc15g
kamennej soli10g
morskej solicelé korenie (klinček, badián, škorica)
Postup prípravy
Krok 1
Červenú kapustu nakrájame na rezančeky (cca 5 mm hrubé) a sparíme ich v osolenej vode na zhryz.
Krok 2
Na malé kocôčky nakrájanú slaninu roztavíme, pridáme nadrobno krájanú cibuľu a zľahka orestujeme dosklovita.
Krok 3
Do zmesi pridáme cukor, vínny ocot, víno, šťavu z pomarančov a korenie a všetko zvaríme.
Krok 4
Potom do zmesi pridáme červenú kapustu. Premiešame ju so základom a necháme odležať cca 10 minút, aby nasiakla chuť základu. Nakoniec kapustu zjemníme maslom a prípadne ju dosolíme.
Krok 5
Kačacie prsia nacizelujeme ostrým nožom (kožu s tukom zľahka nakrojíme na prúžky) a pozvoľna ich opečieme na suchej panvici kožou nadol (neobraciame ich).
Krok 6
Po zhruba 8 minútach pridáme maslo a prsia osolíme. Maslom mäso vytemperujeme a potom preložíme do rúry predhriatej na 60 °C odpočinúť na cca 8 minút.
Krok 7
Odpočinuté mäso nakrájame na plátky, dosolíme a servírujeme spolu s červenou kapustou.