Pečené kačacie prsia s červenou kapustou

Pečené kačacie prsia s červenou kapustou
Čas prípravy50 min
NáročnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1500g
kačacích pŕs s kožou
1500g
červenej hlávkovej kapusty
200ml
červeného suchého vína
100ml
vínneho bieleho octu
300g
pomarančov na šťavu
200g
slaniny bez kože
200g
bielej cibule
200g
masla (82 %)
150g
trstinového cukru
40ml
kompótových brusníc
15g
kamennej soli
10g
morskej soli
celé korenie (klinček, badián, škorica)

Postup prípravy

Krok 1
Červenú kapustu nakrájame na rezančeky (cca 5 mm hrubé) a sparíme ich v osolenej vode na zhryz.
Krok 2
Na malé kocôčky nakrájanú slaninu roztavíme, pridáme nadrobno krájanú cibuľu a zľahka orestujeme dosklovita.
Krok 3
Do zmesi pridáme cukor, vínny ocot, víno, šťavu z pomarančov a korenie a všetko zvaríme.
Krok 4
Potom do zmesi pridáme červenú kapustu. Premiešame ju so základom a necháme odležať cca 10 minút, aby nasiakla chuť základu. Nakoniec kapustu zjemníme maslom a prípadne ju dosolíme.
Krok 5
Kačacie prsia nacizelujeme ostrým nožom (kožu s tukom zľahka nakrojíme na prúžky) a pozvoľna ich opečieme na suchej panvici kožou nadol (neobraciame ich).
Krok 6
Po zhruba 8 minútach pridáme maslo a prsia osolíme. Maslom mäso vytemperujeme a potom preložíme do rúry predhriatej na 60 °C odpočinúť na cca 8 minút.
Krok 7
Odpočinuté mäso nakrájame na plátky, dosolíme a servírujeme spolu s červenou kapustou.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s hydinou

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich