Pečená kačka s opečenými knedličkami s vajcami a červenou repou

Pečená kačka s opečenými knedličkami s vajcami a červenou repou
Čas prípravy2 hod
NáročnosťStredne ťažká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
5kg
chladenej kačky
20g
celej rasce
30g
soli
1200g
žemľových knedličiek
20
vajec
100ml
slnečnicového oleja
200g
masla
20g
čerstvej pažítky
20g
soli
700ml
hydinového vývaru vlastnej výroby
100ml
výpeku z kačky
30g
hladkej múky
2g
soli
1000g
varenej červenej repy
100ml
vínneho octu
30g
cukru kryštál
1g
horčičného semienka
15g
soli

Postup prípravy

Mäso:
1. Dobre očistenú kačku umyjeme, osolíme, posypeme rascou a vložíme do gastronádoby prsiami nahor. Mierne ju podlejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a pečieme v konvektomate alebo rúre približne 90 minút pri teplote 165 °C.
2. Počas pečenia kačku podlievame vodou, prelievame výpekom a odoberáme prebytočný tuk.
3. Pečenú kačku preložíme do čistej gastronádoby. Po vychladnutí ju porciujeme a čiastočne vykosťujeme – na porciu vždy dáme časť pŕs a stehna.
4. Pri servírovaní mäso rozpekáme pod grilom dochrumkava.
Šťava:
1. Výpek z pečenej kačky zlejeme do panvice, vyrestujeme ho na tuk a znížime príkon tepla. Zaprášime múkou a orestujeme ju do tmavozlatej farby.
2. Následne múku zalejeme vývarom, rozšľaháme metličkou a necháme prevariť približne 15 minút. Potom šťavu precedíme a dochutíme soľou.
Repa:
1. Varenú repu prekrájame na väčšie kusy. V hrnci zvaríme cukor spoločne s octom, soľou a horčicovým semienkom – nálev musí mať silnú chuť.
2. Teplým nálevom zalejeme nakrájanú repu a necháme ju vychladnúť.
Knedličky s vajcami:
1. Plátky knedličiek opečieme na tuku s maslom dozlatista a potom ich prekrájame na 6 dielov.
2. Vložíme ich späť do panvice, prehrejeme, zalejeme rozšľahanými osolenými vajcami a miešame, pokým sa nezrazia – vajcia nesmú byť vysušené. Ihneď servírujeme.
Podávanie:
Na nahriaty tanier k ľavej strane naaranžujeme ochutenú červenú repu, knedličky s vajcami a nakrájanou pažítkou. K pravej strane servírujeme časť kačacieho stehna a rezy z kačacích pŕs, ktoré na záver podlejeme šťavou.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s hydinou

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich