Morčacie závitky so špargľou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
8
morčacích rezňov100g
slaniny500g
zelenej a bielej špargle100ml
smotany40g
masla40g
teľacieho demi-glace (vlastnej výroby)pažítka
vetvička rozmarínu
1
šalotkamuškátový oriešok
soľ
čierne mleté korenie
Postup prípravy
Krok 1
Mäso naklepeme, ochutíme soľou, čiernym mletým korením a muškátovým orieškom a pokladieme na ne slaninu.
Krok 2
Očistenú špargľu krátko povaríme v slanej vode a väčšiu časť zabalíme do pripravených plátkov mäsa.
Krok 3
Závitky prudko opečieme na panvici a potom ich približne 12 minút pečieme v rúre predhriatej na 150 °C.
Krok 4
Šalotku a zvyšnú špargľu nakrájame na menšie kúsky, opečieme na masle, zalejeme smotanou a necháme na miernom plameni krátko povariť. Dochutíme soľou a čiernym mletým korením a podávame spoločne s mäsom.
Krok 5
Do výpeku zvyšného po pečení rolády pridáme teľacie demi-glace, osolíme, krátko povaríme a nádobu odstavíme z príkonu tepla.
Keok 6
Do šťavy metličkou postupne vmiešame kocôčky studeného masla. Tým ju zjemníme a zároveň zahustíme. Posypeme nakrájanou pažítkou a ozdobíme rozmarínom.