Kurča v krémovej omáčke

Kurča v krémovej omáčke
Čas prípravy3 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
3000g
kukuričného kurčaťa
1000ml
crème fraîche
500ml
suchého bieleho vína
500g
čerstvých šampiňónov
200g
nakladaných perlových cibuliek
250g
masla (82 %)
100g
prepusteného masla
jarná cibuľka
20g
soli
1kg
krátkozrnnej ryže

Postup prípravy

Krok 1
Cibuľky na korienku skrojíme, v šupke zľahka naolejujeme, zabalíme do alobalu a upečieme ich v rúre na 180 °C (cca 15 minút).
Krok 2
Necháme ich vychladnúť a vpichom skontrolujeme, či sú na zhryz. Potom zlatú šupku smerom od skrojeného korienka nakrojíme a cibuľky vylúpneme.
Krok 3
Krátkozrnnú ryžu uvaríme buď v klasickom hrnci s vodou, alebo v špeciálnom hrnci na varenie ryže, ktorý má tú výhodu, že sa po uvarení sám vypne.
Krok 4
Hrniec otvoríme (alebo dáme dolu pokrievku), ryžu zľahka premiešame a ešte na 8 minút ho opäť uzavrieme. Potom už môžeme ryžu servírovať.
Krok 5
Kurča uvaríme (môžeme si urobiť aj kurací vývar) a vychladnuté mäso osušíme papierovou utierkou. Potom ho naporciujeme, znovu dôkladne osušíme a pozvoľna opečieme na panvici na masle dozlatista zo všetkých strán.
Krok 6
Súčasne s kuraťom si v ďalšom kastróliku na prepustenom masle vypražíme šampiňóny. Až budú hotové dozlatista, precedíme ich a necháme ich odkvapkať.
Krok 7
Opečené kurča dokončíme v masle so soľou. Pridáme perlové cibuľky, krátko zarestujeme a pridáme biele víno, ktoré takmer úplne vyvaríme.
Krok 8
Potom pridáme crème fraîche a scedené šampiňóny. Nakoniec pridáme jarnú cibuľku a servírujeme spolu s dusenou ryžou.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s hydinou

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich