Kačacie prsíčka s gaštanmi, kelom a pomarančovou omáčkou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
5
kačacích pŕs s kožousoľ
100g
jedlých gaštanov40g
cukručierne mleté korenie
voda
soľ
200g
bruselského kelu40g
masla100ml
silného kačacieho vývaru100ml
demi glace100ml
pomarančového džúsu100ml
likéru Grand Marnierhrsť sparených brusníc
Postup prípravy
Krok 1
Kačacie prsia očistíme a z oboch strán osolíme. Potom ich vložíme na rozohriatu panvicu kožou nadol, opečieme doružova a necháme minútku odpočinúť.
Krok 2
Cukor s lyžičkou vody necháme zľahka skaramelizovať. Pridáme upečené a olúpané gaštany, lyžičku vody a podľa chuti soľ a čierne mleté korenie. Všetko zľahka povaríme.
Krok 3
Kely očistíme a v spodnej časti narežeme do krížika. Sparíme ich vo vriacej vode, potom ich rozpolíme a prehrejeme na masle. Na záver podľa chuti osolíme a posypeme čiernym korením.
Krok 4
Tekuté suroviny, t. j. kačací vývar, demi-glace, pomarančový džús a likér zmiešame, privedieme do varu a zvaríme na požadovanú konzistenciu. Potom zmes scedíme a na záver pridáme brusnice.