Jarná sekaná
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
2
polievkové lyžice ghí1kg
mletého morčacieho mäsa1
stredná červená cibuľa2
strúčiky cesnaku1
hrsť najemno nasekanej vňate jarnej cibuľky1
hrsť nasekaného čerstvého koriandra1
hrsť nasekanej pažítky3
vajcia1
polievková lyžica rímskej rasce4
varené vajcia (varené 6 minút)1
čajová lyžička horčice bez cukrusoľ
Postup prípravy
Krok 1
Rúru predhrejeme na 180 °C.
Krok 2
Cibuľu a cesnak nakrájame najemno a na panvici s rozohriatym ghí ich na miernom plameni restujeme dozlata.
Krok 3
Do väčšej misy vložíme mäso, orestovanú cibuľu s cesnakom, bylinky, rímsku rascu, soľ, horčicu a vajcia a všetko dôkladne premiešame.
Krok 4
Do chlebovej formy veľkosti 30 × 10 cm vložíme polovicu zmesi, potom do stredu vyskladáme do radu uvarené vajcia a prekryjeme ich zvyškom zmesi, ktorú prstami opatrne pritlačíme k vajciam a spodnej vrstve.
Krok 5
Sekanú vložíme do rúry a pečieme 45 – 50 minút.
Keok 6
Hotovú sekanú nakrájame a podávame spolu so zeleninovým pyré.