Jarná sekaná

Jarná sekaná
Čas prípravy1 hod
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
2
polievkové lyžice ghí
1kg
mletého morčacieho mäsa
1
stredná červená cibuľa
2
strúčiky cesnaku
1
hrsť najemno nasekanej vňate jarnej cibuľky
1
hrsť nasekaného čerstvého koriandra
1
hrsť nasekanej pažítky
3
vajcia
1
polievková lyžica rímskej rasce
4
varené vajcia (varené 6 minút)
1
čajová lyžička horčice bez cukru
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Rúru predhrejeme na 180 °C.
Krok 2
Cibuľu a cesnak nakrájame najemno a na panvici s rozohriatym ghí ich na miernom plameni restujeme dozlata.
Krok 3
Do väčšej misy vložíme mäso, orestovanú cibuľu s cesnakom, bylinky, rímsku rascu, soľ, horčicu a vajcia a všetko dôkladne premiešame.
Krok 4 
Do chlebovej formy veľkosti 30 × 10 cm vložíme polovicu zmesi, potom do stredu vyskladáme do radu uvarené vajcia a prekryjeme ich zvyškom zmesi, ktorú prstami opatrne pritlačíme k vajciam a spodnej vrstve.
Krok 5
Sekanú vložíme do rúry a pečieme 45 – 50 minút.
Keok 6
Hotovú sekanú nakrájame a podávame spolu so zeleninovým pyré.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s hydinou

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich