Grilované kačacie prsia s paštrnákovo-jablkovým pyré a portským demi glace

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1100g
kačacích pŕs2g
soli1g
celého čierneho korenia1000g
paštrnáku50g
šalotky200g
jabĺk40g
masla150ml
kuracieho demi glace vlastnej výroby25ml
portského vína200ml
smotany5g
šalviePostup prípravy
Krok 1
Kožu na kačacích prsiach narežeme, nasolíme a nakoreníme.
Krok 2
Na panvičke opečieme do zlatista a následne pečieme cca 8 – 9 minút na 185 °C
Krok 3
Do demi glace pridáme portské víno a soľ a krátko prevaríme.
Krok 4
Paštrnák, šalotku a jablká očistíme, nakrájame a varíme v slanej vode domäkka.
Krok 5
Pridáme nasekanúšalviu a smotanu, chvíľku prevaríme,rozmixujeme a podľa potreby pridáme maslo a soľ.