Burger zo salsiccie a kacacích prs

Burger zo salsiccie a kacacích prs
Čas prípravy75 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
500g
Hamburgerová žemľa so sezamom 
1250g
Čerstvá Salsiccia z bravčového mäsa
125g
Kačacia masť, téglik
600g
Zemiakové placky mrazené
133g
Cesnek
300g
Petržlen kudrnka
800g
Krájané údené kačacie prsia IGP
100g
Citrusová zálievka – limeta alebo citrón
600g
Maille horčica s medom
800g
Šalátová čakanka
200g
Žeruchové klíčky sakura

Postup prípravy

Krok 1
Odstráňte črievko z klobásky a vyberte jej vnútro. Z mäsovej hmoty vytvorte steaky po zhruba 125 gramoch. Odložte do chladničky.
Krok 2
Na prudkom ohni osmažte na panvici plátky údených kačacích pŕs bez tuku. Potom nechajte odpočívať.
Krok 3
Nechajte na panvici rozpustiť 4 polievkové lyžice kačacej masti a zamiešajte do nej 2 strúčiky drveného cesnaku a 2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate.Keď bude masť dostatočne rozpálená, opečte na nej zemiakové placky. Vyprážajte 2 minúty z každej strany, kým placky nezozlatnú.
Krok 4
V rovnakom čase začnite na inej panvici na miernejšom ohni smažiť steaky z klobások. Pečte približne 4 minúty z každej strany.
Krok 5
Nakrájajte nahrubo čakanku a ochuťte ju citrusovou zálievkou.
Krok 6
Zľahka opečte žemľu a spodnú časť potrite horčicou. Obložte trochou čakanky a pridajte pár klíčkov žeruchy sakura. Na žeruchu položte zemiakovú placku, na placku steak a na steak rozložte údené kačacie prsia. Burger uzavrite druhou polovicou žemle. Nič nepokazíte, ak náplň pokvapkáte výpekom.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s hydinou

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich