Burger zo salsiccie a kacacích prs
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
500g
Hamburgerová žemľa so sezamom 1250g
Čerstvá Salsiccia z bravčového mäsa125g
Kačacia masť, téglik600g
Zemiakové placky mrazené133g
Cesnek300g
Petržlen kudrnka800g
Krájané údené kačacie prsia IGP100g
Citrusová zálievka – limeta alebo citrón600g
Maille horčica s medom800g
Šalátová čakanka200g
Žeruchové klíčky sakuraPostup prípravy
Krok 1
Odstráňte črievko z klobásky a vyberte jej vnútro. Z mäsovej hmoty vytvorte steaky po zhruba 125 gramoch. Odložte do chladničky.
Krok 2
Na prudkom ohni osmažte na panvici plátky údených kačacích pŕs bez tuku. Potom nechajte odpočívať.
Krok 3
Nechajte na panvici rozpustiť 4 polievkové lyžice kačacej masti a zamiešajte do nej 2 strúčiky drveného cesnaku a 2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate.Keď bude masť dostatočne rozpálená, opečte na nej zemiakové placky. Vyprážajte 2 minúty z každej strany, kým placky nezozlatnú.
Krok 4
V rovnakom čase začnite na inej panvici na miernejšom ohni smažiť steaky z klobások. Pečte približne 4 minúty z každej strany.
Krok 5
Nakrájajte nahrubo čakanku a ochuťte ju citrusovou zálievkou.
Krok 6
Zľahka opečte žemľu a spodnú časť potrite horčicou. Obložte trochou čakanky a pridajte pár klíčkov žeruchy sakura. Na žeruchu položte zemiakovú placku, na placku steak a na steak rozložte údené kačacie prsia. Burger uzavrite druhou polovicou žemle. Nič nepokazíte, ak náplň pokvapkáte výpekom.