Teľacia panenka so špenátom

Teľacia panenka so špenátom
Čas prípravy40 min
NáročnosťStredná
Počet porcií6

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1000g
teľacej panenky
6
stredne veľkých zemiakov
3
strúčky cesnaku
2
lyžica horčice
1
zväzok byliniek (rozmarín, šalvia..)
soľ
čierne mleté korenie
600g
špenátu
1
lyžica zeleniny Brunoise
1
šalotka
muškátový oriešok
olivový olej
soľ
čierne mleté korenie

Postup prípravy

Krok 1
Mäso odblaníme a odstránime prebytočný tuk. Ochutíme soľou a čiernym mletým korením a potrieme horčicou.
Krok 2
Olúpané zemiaky nakrájame na veľmi tenké plátky a rozprestrieme ich na fóliu tak, aby sa prekrývali. Panenku do fólie so zemiakmi pevne zavinieme a necháme 30 minút odležať v chladničke. Potom dáme fóliu opatrne dole.
Krok 3
Teľacie obalené v zemiakoch sprudka opečieme v rozpálenej panvici s olivovým olejom, cesnakom a bylinkami, pokým zemiaky nechytia zlatistú farbu. Potom ich vložíme do rúry rozohriatej na 150 °C a pečieme zhruba 10 minút (teplota v jadre 60 °C), aby mäso bolo ružové.
Krok 4
Špenát opláchneme a blanšírujeme (sparíme vo vriacej vode). Šalotku nasekáme najemno a necháme speniť na olivovom oleji spoločne so zeleninou Brunoise, t. j. nadrobno pokrájanú na cca 3 mm kocôčky.
Krok 5
Pridáme špenát a všetko päť minút smažíme. Nakoniec osolíme, okoreníme a podľa chuti pridáme muškátový oriešok.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s hovädzím

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich