Roastbeef podľa Tomáša Kourka

Roastbeef podľa Tomáša Kourka
Čas prípravy1 hod
NáročnosťĽahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1000g
nízkej roštenky alebo stehna
2
stredné cibule
5
strúčikov cesnaku
2
mrkvy
2
petržlenu
3
lyžice rastlinného oleja
čierne korenie
soľ

Postup prípravy

Krok 1
Mäso osolíme, okoreníme a potrieme olejom.
Krok 2
Do pekáča vložíme nahrubo nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku, tymian a koreňovú zeleninu. Všetko pokvapkáme olejom a navrch položíme mäso.
Krok 3
Rúru predhrejeme na 240 °C, vložíme pekáč a pečieme cca 20 minút. Potom znížime teplotu na 180 °C a 20 minút dopekáme.
Krok 4
Pred krájaním je treba nechať mäso aspoň 10 minút odležať. Roastbeef možno servírovať teplý aj studený – pečenú zeleninu môžete použiť ako prílohu. 
TIP: 
Pokiaľ si vyberiete roštenku, je vhodné ju pred úpravou zviazať špagátom, aby mala rovnomerný tvar. 
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s hovädzím

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich