Picanha s grilovanou zeleninou a koriandrovým pestom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
800g
Mäso na gril (piccanha kvetová špička, rump steak)200g
Cuketa zelená250g
Paprika červená 250g
Paprika žltá120g
Fenikel čerstvý200ml
Baklažán 80g
Extra panenský olivový olej4ml
Korenie čierne, celé2
Cesnak15ml
Acetto balsamico, svetlé10g
Soľ 2g
Tymian 60ml
Olivový olej extra virgine10g
Parmezán15
Koriander 10g
Píniové oriešky1g
Soľ Maldon40g
Maslo10g
Petržlenová vňať hladko listáPostup prípravy
1. Príprava zeleniny (20 minút):
Umytú zeleninu osušíme, papriky vyčistíme, fenikel očistíme. Nakrájame na kusy - cuketu na hranolčeky, baklažán na plátky (každé koliesko ešte na 4 alebo 6 častí podľa veľkosti), papriky vyfiletujeme a nakrájame na rovnaké kúsky 4 x 4 cm, fenikel na rezančeky. Panvicu pokvapkáme olivovým olejom a každú zeleninu zvlášť opečieme (baklažán však nasucho bez oleja), pridáme plátky cesnaku a tymian a všetko spolu orestujeme. Ochutíme octom, soľou a korením.
2. Príprava pesta (10 minút):
Do vyššej nádoby nalejeme 1/3 olivového oleja, pridáme strúčik olúpaného cesnaku, nastrúhaný parmezán, otrhané listy koriandra a petržlenovej vňate, píniové oriešky, ktoré sme si vopred opražili na panvici a nechali vychladnúť. Tyčovým mixérom všetko rozmixujeme.
3. Príprava mäsa (20 minút):
Hovädziu picanhu vyberieme z balenia a necháme "vydýchať". Nakrájame ju priečne na vlákno na porcie s hmotnosťou 200 g. Mäso zľahka potrieme olejom a opečieme zo všetkých strán na suchej panvici alebo grile. Necháme odležať na teplom mieste (v alobale).
4. Servírovanie:
Najprv na nahriaty tanier naukladáme ochutenú grilovanú zeleninu, na ňu na pravú stranu taniera poukladáme na tenké plátky nakrájaný steak, ktorý pokvapkáme olivovým olejom a dosolíme soľou Maldon. Hotový pokrm doplníme koriandrovým pestom.