Pečený hovädzí flank steak s miešaným šalátom

Pečený hovädzí flank steak s miešaným šalátom
Čas prípravy40 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
2kg
flank steaku (hovädzieho pupka)
5ml
extra panenského olivového oleja
50g
masla (82 %)
20g
morskej soli
čierne korenie celé
400g
listov repy
200g
mrkvy
200g
bielej reďkovky
200g
uhoriek
100ml
extra panenského olivového oleja
80g
červenej cibule
80g
jarnej cibule
60g
ľadového šalátu
80g
cukru kryštálu
60g
limetky
4g
morskej soli

Postup prípravy

Krok 1
Očistený flank steak zľahka pokvapkáme olejom a pripravené mäso sprudka opečieme na panvici.
Krok 2
K steaku na panvici pridáme jednu lyžicu masla, čerstvo mleté čierne korenie a morskú soľ, a steak tak počas pečenia ochutíme.
Krok 3
Hotový steak nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a podávame spoločne s miešaným šalátom a limetkou.
Náš tip:
Mäso odporúčame naplátkovať maximálne na cca 5 mm plátky, aby sa dobre krájalo. Pred podávaním ho môžeme taktiež nechať chvíľu odpočinúť v rúre (cca 5 minút pri 58 °C).
Miešaný šalát:
1. Listy šalátu umyjeme a prípadne natrháme. Tvrdú zeleninu očistíme a nakrájame na rezančeky. Mrkvu a reďkovku zasypeme trochou soli a cukrom a necháme odstáť, kým napoly nezmäknú.
2. Všetky ingrediencie, t. j. listy repy, srdiečka ľadového šalátu, červenú cibuľu, mrkvu, reďkovku, uhorku a jarnú cibuľku premiešame s olivovým olejom.
3. Nakoniec šalát osolíme morskou soľou, zakvapkáme čerstvou limetkou a môžeme podávať.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s hovädzím

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich