Pečený hovädzí flank steak s miešaným šalátom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
2kg
flank steaku (hovädzieho pupka)5ml
extra panenského olivového oleja50g
masla (82 %)20g
morskej soličierne korenie celé
400g
listov repy200g
mrkvy200g
bielej reďkovky200g
uhoriek100ml
extra panenského olivového oleja80g
červenej cibule80g
jarnej cibule60g
ľadového šalátu80g
cukru kryštálu60g
limetky4g
morskej soliPostup prípravy
Krok 1
Očistený flank steak zľahka pokvapkáme olejom a pripravené mäso sprudka opečieme na panvici.
Krok 2
K steaku na panvici pridáme jednu lyžicu masla, čerstvo mleté čierne korenie a morskú soľ, a steak tak počas pečenia ochutíme.
Krok 3
Hotový steak nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a podávame spoločne s miešaným šalátom a limetkou.
Náš tip:
Mäso odporúčame naplátkovať maximálne na cca 5 mm plátky, aby sa dobre krájalo. Pred podávaním ho môžeme taktiež nechať chvíľu odpočinúť v rúre (cca 5 minút pri 58 °C).
Miešaný šalát:
1. Listy šalátu umyjeme a prípadne natrháme. Tvrdú zeleninu očistíme a nakrájame na rezančeky. Mrkvu a reďkovku zasypeme trochou soli a cukrom a necháme odstáť, kým napoly nezmäknú.
2. Všetky ingrediencie, t. j. listy repy, srdiečka ľadového šalátu, červenú cibuľu, mrkvu, reďkovku, uhorku a jarnú cibuľku premiešame s olivovým olejom.
3. Nakoniec šalát osolíme morskou soľou, zakvapkáme čerstvou limetkou a môžeme podávať.
2. Všetky ingrediencie, t. j. listy repy, srdiečka ľadového šalátu, červenú cibuľu, mrkvu, reďkovku, uhorku a jarnú cibuľku premiešame s olivovým olejom.
3. Nakoniec šalát osolíme morskou soľou, zakvapkáme čerstvou limetkou a môžeme podávať.