Linguine s duseným hovädzím lýtkom a smrčkami

Linguine s duseným hovädzím lýtkom a smrčkami
Čas prípravy3,5 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1000g
hovädzej glejovky
1500g
hovädzieho vývaru (vlastnej výroby)
200ml
suchého červeného vína
50g
škvarenej masti
15g
soli
celé čierne korenie
50g
masla (82 %)
20g
sušených smrčkov
200ml
vody (na varenie smrčkov)
75g
linguine
15g
soli
1000ml
vody (na varenie cestovín)
20g
listovej zeleniny

Postup prípravy

Príprava mäsa:
1. Mäso z glejovky umyjeme, osušíme a nakrájame na 50 g kocky, ktoré opečieme zo všetkých strán na malom množstve masti na panvici. Opečené mäso vyberieme a do panvice pridáme zvyšnú časť masti. Olúpanú cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme ju v tej istej panvici dozlatista.
2. Potom základ zalejeme teplým vývarom, preložíme ho do pekáča, vložíme doň mäso, ochutíme ho soľou a čerstvo mletým čiernym korením z mlynčeka. Prilejeme červené víno, mäso priklopíme pokrievkou, vložíme do rúry predhriatej na 150 °C a pečieme – dusíme domäkka.
3. Mäkké mäso vyberieme podberákom a necháme ho čiastočne vychladnúť. Potom každú kocku mäsa prstami rozoberieme na jednotlivé vlákna.
Príprava smrčkov:
Sušené celé hlavičky smrčkov namočíme na 10 minút do vlažnej vody a následne ich v tej istej vode uvaríme domäkka. Uvarené smrčky scedíme, scedený vývar môžeme ďalej spracovať.
Dorobenie šťavy:
Šťavu z mäsa prelejeme do kastróla, pridáme demi-glace, odvar zo smrčkov a zredukujeme (odvaríme) na celkové množstvo cca 1 liter. Nakoniec šťavu zjemníme vmiešaním kociek vychladeného masla.
Príprava linguine:
Linguine vkladáme do vriacej osolenej vody a varíme na zhryz. Občas ich zamiešame, aby sa nezlepili. Po uvarení ich precedíme a ihneď servírujeme.
Servírovanie:
Porciu teplých linguine premiešame na panvici s porciou mäsa so šťavou. Ochutené linguine namotáme na mäsovú dvojzubú vidličku a preložíme ich na teplý tanier. Na ne potom položíme hlavičky smrčkov a podlejeme ich zvyšnou šťavou. Pokrm doplníme lístkami petržlenu.
Tipy kuchára:
Cestoviny môžete variť aj v špeciálnom hrnci na varenie cestovín. Je to v podstate hrniec s dierovaným košom vnútri, takže cestoviny vyberiete aj s košom a potom ich jednoducho presypete do inej nádoby.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s hovädzím

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich