Hovädzia roštenka s pikantnou habanero banánovou salsou a údeným bbq korením
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
MÄSO
1,3kg
METRO Chef hovädzia roštenka20g
METRO Chef Tymian1bal.
BBQ korenie5vaničiek
METRO Chef micro bylinkyPIKANTNÁ SALSA
20g
Habanero čerstvé4ks
Banány100g
Čili čerstvé červené50g
METRO Chef hrozienka200ml
Ocot vínny biely2ks
Limetka200ml
Don Pablo Rum300g
Fine Life šalotkaPAŠTRNÁK PYRÉ
2kg
METRO Chef paštrnák50g
METRO Chef čierne celé korenie300g
Maslo50g
Soľ100g
Cukor2ks
LimetkaPostup prípravy
Krok 1
Hovädziu roštenku očistíme a osušíme kuchynskou utierkou. Nakrájame na požadovanú veľkosť, prikryjeme fóliou a necháme pri izbovej teplote cca 20-25 minút. Čierne korenie pečieme na suchej panvici a následne ochutíme bbq korením a odložíme na ďalšie použitie.
Krok 2
Banány nakrájame na plátky spoločne s čili a polovicou šalotky. Na panvici rozohrejeme maslo a do speneného masla pridáme banány, chvíľku skaramelizujeme a flambujeme rumom. Pridáme čili, hrozienka, ocot a vodu a necháme zredukovať na požadovanú konzistenciu. Rozmixujeme v mixéri a dochutíme limetkou, soľou a cukrom.
Krok 3
Paštrnák očistíme a nakrájame na malé kúsky. Šalotku na plátky. Rozohrejeme hrniec, pridáme maslo a paštrnák so šalotkou a na miernom ohni pečieme pokiaľ paštrnák nie je úplne mäkký. Následne rozmixujeme a postupne pridávame kúsky studeného masla. Dochutíme soľou, limetkou a cukrom alebo medom.
Krok 4
Rúru si predhrejeme na 175 stupňov. Roštenku osolíme a opečieme na prepustenom masle na panvici z oboch strán. Vložíme do rúry na cca. 8-10 minút. Mäso vyberieme a necháme v teple odpočívať cca. 10 minút. Následne mäso krátko opekáme na masle z oboch strán, pridáme tymian a cesnak. Podávame s omáčkou a paštrnákovým krémom.