Hovädzí burger s guacamole
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
800g
hovädzieho mäsa (chuck roll)4
maslové žemle na burgery4
plátky čedaru2
avokáda1/2
limetky1/2
šalotky1/2
zväzku koriandra1
červená cibuľa2
paradajky6
lyžíc chipotle majonézy1
lyžica maslačierne korenie
soľ
Postup prípravy
Krok 1
Avokádo olúpajte a zbavte kôstky. Rozmačkajte ho v miske spoločne s nasekanou šalotkou, koriandrom a limetkovou šťavou. Dochuťte soľou a čiernym korením.
Krok 2
Mäso očistite, nakrájajte na väčšie kocky a nameľte v mlynčeku na mäso (stredne hrubý nadstavec). Z mletého mäsa odvážte jednotlivé porcie (à 175 až 200 g). Mäso zbytočne nemieste a vyformujte do tvaru burgerov, uprostred mierne premačknite. Mäso by malo byť o kúsok väčšie než žemľa.
Krok 3
Pripravené burgery z oboch strán výrazne osoľte a okoreňte. Potrite olejom a dajte piecť na rozpálenú liatinovú panvicu. Pečte dohromady okolo 6 až 8 minút podľa požadovaného stupňa prepečenia. V polovici pečenia pridajte syr a nechajte ho rozpustiť.
Krok 4
Pripravené burgery dajte nabok. Žemle nakrojte a opečte na rozohriatom masle. Burgery zostavte z opečenej žemle, ktorú potrete majonézou. Pridajte plátok mäsa, paradajku, cibuľu a vrstvu guacamole.