Bún bò nam bô
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
500g
hovädzej roštenky (alebo iného minútkového mäsa)200g
ryžových rezancov Bun3
stonky citrónovej trávy1
polievková lyžica nasekaného zázvoru2
polievkové lyžice nasekaného cesnaku1
menší ľadový šalát2
mrkvy1
hrsť mungo klíčkov5
polievkových lyžíc pražených arašidovzväzok koriandra
zväzok zelenej parily
zväzok červenej perily
2
polievkové lyžice rastlinného oleja3
polievkové lyžice rybacej omáčkyomáčka nuoc cham
Postup prípravy
Krok 1
Mäso nakrájame na tenké plátky, premiešame ho s olejom, rybacou omáčkou, zázvorom, cesnakom a najemno nasekanou olúpanou citrónovou trávou a necháme marinovať.
Krok 2
Medzitým namočíme ryžové rezance na 30 minút do studenej vody.
Krok 3
Potom ich vložíme do vriacej vody a varíme cca 3 minúty.
Krok 4
Potom ich scedíme, prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a rovno rozdelíme do veľkých misiek.
Krok 5
Očistený ľadový šalát nakrájame na tenké prúžky, mrkvu na tenké rezance a bylinky posekáme nahrubo.
Krok 6
V rozpálenej panvici opečieme sprudka hovädzie mäso tak, aby sa zatiahlo, ale pritom vnútri zostalo ružové.
Krok 7
Stiahneme ho z panvice.
Krok 8
Do misky s rezancami potom pridáme nakrájanú zeleninu, klíčky, bylinky, mäso, zalejeme teplou omáčkou nuoc cham a nakoniec posypeme praženými orieškami.