Bún bò nam bô

Bún bò nam bô
Čas prípravy1 hod
NáročnosťĽahká
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
500g
hovädzej roštenky (alebo iného minútkového mäsa)
200g
ryžových rezancov Bun
3
stonky citrónovej trávy
1
polievková lyžica nasekaného zázvoru
2
polievkové lyžice nasekaného cesnaku
1
menší ľadový šalát
2
mrkvy
1
hrsť mungo klíčkov
5
polievkových lyžíc pražených arašidov
zväzok koriandra
zväzok zelenej parily
zväzok červenej perily
2
polievkové lyžice rastlinného oleja
3
polievkové lyžice rybacej omáčky
omáčka nuoc cham

Postup prípravy

Krok 1
Mäso nakrájame na tenké plátky, premiešame ho s olejom, rybacou omáčkou, zázvorom, cesnakom a najemno nasekanou olúpanou citrónovou trávou a necháme marinovať.
Krok 2
Medzitým namočíme ryžové rezance na 30 minút do studenej vody.
Krok 3
Potom ich vložíme do vriacej vody a varíme cca 3 minúty.
Krok 4
Potom ich scedíme, prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a rovno rozdelíme do veľkých misiek.
Krok 5
Očistený ľadový šalát nakrájame na tenké prúžky, mrkvu na tenké rezance a bylinky posekáme nahrubo.
Krok 6
V rozpálenej panvici opečieme sprudka hovädzie mäso tak, aby sa zatiahlo, ale pritom vnútri zostalo ružové.
Krok 7
Stiahneme ho z panvice.
Krok 8
Do misky s rezancami potom pridáme nakrájanú zeleninu, klíčky, bylinky, mäso, zalejeme teplou omáčkou nuoc cham a nakoniec posypeme praženými orieškami.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s hovädzím

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich