Bruschetta s grilovaným steakom a syrom, restované huby a mikrošalát
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
300g
steaky rib-eye60ml
olivového oleja extra virginešťava z 1/2 citróna
2
vetvičky čerstvého rozmarínu20g
cesnaku20g
Soľ morská Fleur de sel alebo Maldon100g
červenej cibule500g
šampiňónov (biele, hnedé), Shimeji20g
cesnaku soľ a korenie podľa chuti
60ml
balzamikového octu370g
údeného oštiepku 50g
masla 10
krajcov domáceho chleba alebo bruschetta250g
mix čerstvé listy (petržlenová vňať, rukola alebo mizu green)Postup prípravy
Krok 1
Steaky necháme na tanieri pár minút ,,vydýchať´´ a zahriať pred úpravou na izbovú teplotu.
Krok 2
Zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, nasekaný rozmarín a cesnak a okoreníme.
Krok 3
Šampiňóny a cibuľu nakrájame na tenké plátky. Na troške oleja restujeme cibuľu a šampiňóny (každé samostatne) až začnú karamelizovať.
Krok 4
Následne ich zmiešame a ochutíme podrveným cesnakom, balzamikovým octom, soľou a korením. Odstavíme.
Krok 5
Steaky opekáme na rozpálenej panvici s hrubším dnom alebo na rozpálenom grile z oboch strán na požadovaný stupeň prepečenia (medium).
Krok 6
Následne ich ochutíme pripravenou zmesou (olivový olej, citrónová šťava, rozmarín, cesnak), osolíme, okoreníme a pred krájaním necháme zakryté odpočívať aspoň 10 minút.
Krok 7
Syr nakrájame na plátky a veľmi sprudka ogrilujeme.
Krok 8
Domáci chlieb potrieme maslom alebo pokvapkáme olivovým olejom a opečieme na grile z oboch strán.
Krok 9
Mikrobylinky, šalát a listy natrháme a ochutíme olivovým olejom a citrónovou šťavou.
Krok 10
Navrch dáme grilovaný syr, na plátky nakrájaný grilovaný steak, restované šampiňóny s balzamikom a restovanou cibuľou a nakoniec mikro - šalát z byliniek a čerstvých listov či šalátov podľa chuti (vňať, špenát, rukola). Ihneď podávame.