Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara
Čas prípravy30 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií2

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
50g
pancetty alebo prerastenej slaniny
2
lyžice extra panenského olivového oleja
30g
syra Pecorino Romano alebo parmezánu
2
vajíčka
cestoviny podľa vlastného výberu (špagety, tagliatelle alebo fettuccine)
čerstvo mleté čierne korenie

Postup prípravy

Krok 1
Nakrájame slaninu na tenké plátky a opražíme ju na panvici s troškou olivového oleja. Až bude slanina chrumkavá, dáme ju na cedák odkvapkať.
Krok 2
Dáme variť cestoviny a nastrúhame syr. Najvhodnejší je Pecorino Romano alebo parmezán.
Krok 3
V mise vyšľaháme vaječné žĺtky, do ktorých pridáme nastrúhaný syr. Do vaječnej zmesi potom pridáme uvarené cestoviny. Náš tip: Vhodné sú tagliatelle alebo fettucine, omáčka k nim veľmi dobre priľne.
Krok 4
Všetko poriadne zamiešame. Týmto spôsobom nám zostávajúce teplo z cestovín výborne tepelne spracuje vajíčka. Potom pridáme slaninu.
Krok 5
Tesne pred podávaním pokrm dochutíme čerstvo mletým čiernym korením. Soľ na dochutenie pokrmu nepotrebujeme, pretože slanina je dostatočne slaná.
Věděli ste:
že slovo „carbonara“ znamená „po uhliarsky“ a čierne mleté korenie má pripomínať uhoľný prach?
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie recepty s bravčovým mäsom

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich