Spaghetti carbonara
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
50g
pancetty alebo prerastenej slaniny2
lyžice extra panenského olivového oleja30g
syra Pecorino Romano alebo parmezánu2
vajíčkacestoviny podľa vlastného výberu (špagety, tagliatelle alebo fettuccine)
čerstvo mleté čierne korenie
Postup prípravy
Krok 1
Nakrájame slaninu na tenké plátky a opražíme ju na panvici s troškou olivového oleja. Až bude slanina chrumkavá, dáme ju na cedák odkvapkať.
Krok 2
Dáme variť cestoviny a nastrúhame syr. Najvhodnejší je Pecorino Romano alebo parmezán.
Krok 3
V mise vyšľaháme vaječné žĺtky, do ktorých pridáme nastrúhaný syr. Do vaječnej zmesi potom pridáme uvarené cestoviny. Náš tip: Vhodné sú tagliatelle alebo fettucine, omáčka k nim veľmi dobre priľne.
Krok 4
Všetko poriadne zamiešame. Týmto spôsobom nám zostávajúce teplo z cestovín výborne tepelne spracuje vajíčka. Potom pridáme slaninu.
Krok 5
Tesne pred podávaním pokrm dochutíme čerstvo mletým čiernym korením. Soľ na dochutenie pokrmu nepotrebujeme, pretože slanina je dostatočne slaná.
Věděli ste:
že slovo „carbonara“ znamená „po uhliarsky“ a čierne mleté korenie má pripomínať uhoľný prach?