Pečené bravčové koleno na kapustnici
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1,4kg
bravčové zadné koleno2
bobkové listy15
guľôčiek čierneho korenia5
guľôčiek nového koreniasoľ
40g
sušených húb500ml
vývaru z bravčového kolena1200g
bielej kvasenej kapusty15
sušených sliviek1
údenej klobásy200g
údenej bravčovej krkovice2
lyžičky mletej paprikysoľ
čierne korenie
8
pečené zemiaky250g
zakysanej smotanyhrsť petržlenu
Postup prípravy
Krok 1
Bravčové koleno vložím do tlakového hrnca, zalejem vodou, pridám bobkové listy, guľôčky korenia aj nového korenia a osolím.
Krok 2
Hrniec uzatvorím a varím 1 hodinu. Po uvarení nechám koleno vychladnúť vo vývare.
Krok 3
Rúru predohrejem na 200 °C. Do menšieho hrnca odoberiem 500 ml vývaru z kolena, pridám sušené huby a varím 5 minút.
Krok 4
Do väčšieho hlbokého plechu rozprestriem kvasenú kapustu, zalejem ju vývarom s hubami, pridám slivky nakrájané na štvrťky, väčšie kúsky klobásy a údenú krkovicu nakrájanú na 1 cm kocky.
Krok 5
Všetko premiašam a rovnomerne rozprestriem po celom plechu.
Krok 6
Uvarené bravčové koleno narežem na niekoľkých miestach až ku kosti.
Krok 7
Osolím, okorením zo všetkých strán a vmasírujem mletú papriku.
Krok 8
Preložím ho na plech s kapustou, zakryjem alobalom a pečiem hodinu a pol.
Krok 9
Potom odkryjem a pečiem ešte ďalších 15 minút dochrumkava.
Krok 10
Neolúpané zemiaky rozkrojime napoly a premiestnim na plech.
Krok 11
Podlejem ich 200 ml osolenej vody a osolím. Pečiem v rúre 20 až 25 minút.
Krok 12
Pečenú kapustu podávam s plátkami kolena, pečenými zemiakmi, lyžicou zakysanej smotany posypanej nasekaným petržlenom.