Pečená krkovička
![Pečená krkovička](https://cdn.metro-online.com/-/media/Project/MCW/SK_Metro/images/recepty/hlavni-jidla/veprove-maso/pecena-krkovicka-h1.jpg?rev=1359b5ebb52b48528793fb93abe36c9b&w=1392&hash=FBA509643CC9452D1A8693C9F1A89728)
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1000g
bravčovej krkovičky15[No gtext in field]
soli Fleur de Sel25g
rastlinného oleja350ml
bravčového demi-glace500ml
suchého červeného vína50g
celého čierneho korenia125g
masla0,1g
soli Fleur de SePostup prípravy
Krok 1
Bravčovú krkovičku zdrezírujeme povrázkom, potrieme olejom a dozlatista opečieme na panvici.
Krok 2
Mäso osolíme a vložíme do rúry predhriatej na 160 °C.
Krok 3
Pečieme asi 15 minút, potom necháme mäso odpočinúť 20 minút pri teplote 65 °C a odstránime povrázok.
Krok 4
Na panvicu nalejeme výpek z krkovičky, pridáme červené víno, demiglace aj korenie a všetko pozvoľna zvaríme.
Krok 5
Pri varení odstránime povrchové bielkoviny a prebytočný tuk.
Krok 6
Nakoniec omáčku zjemníme maslom a precedíme cez jemné sitko.
Krok 7
Vhodnou prílohou k pečenej krkovičke sú varené krúpy a špenát.