Konfitované bravčové líčka so zeleninou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1900g
chladených bravčových líčok1000g
škvarenej bravčovej masti50g
cesnaku15g
čerstvého tymianu1g
celého čierneho korenia400g
lahôdkových zemiačikov50g
extra panenského olivového oleja5g
kamennej soli300g
baby repy300g
baby kvaky400g
tekvice Hokkaido100g
bielej cibule500g
extra panenského olivového oleja1g
soľ1g
kvetov levandulePostup prípravy
Príprava líčok:
1. Bravčové líčka očistíme a na 6 hodín naložíme do hrubozrnnej soli a cesnaku.
2. Následne ich umyjeme, osušíme a opečieme na panvici s malým množstvom masti zo všetkých strán a dozlatista.
3. V hrnci rozohrejeme zvyšnú bravčovú masť, pridáme vetvičky tymianu a strúčiky cesnaku.
4. Do masti vložíme opečené líčka a konfitujeme ich úplne ponorené, priklopené v rúre vyhriatej na 90 °C asi 3,5 hodiny.
5. Správne konfitované líčka sa v ústach jemne rozdrobia. Líčka necháme vychladnúť, potom ich pokrájame na kusy a tie pred servírovaním prehrejeme pod grilom.
2. Následne ich umyjeme, osušíme a opečieme na panvici s malým množstvom masti zo všetkých strán a dozlatista.
3. V hrnci rozohrejeme zvyšnú bravčovú masť, pridáme vetvičky tymianu a strúčiky cesnaku.
4. Do masti vložíme opečené líčka a konfitujeme ich úplne ponorené, priklopené v rúre vyhriatej na 90 °C asi 3,5 hodiny.
5. Správne konfitované líčka sa v ústach jemne rozdrobia. Líčka necháme vychladnúť, potom ich pokrájame na kusy a tie pred servírovaním prehrejeme pod grilom.
Príprava zemiakov:
1. Zemiaky umyjeme a pokrájame na štvrtiny. Pekáč vyložíme papierom na pečenie, rozložíme naň zemiačiky a omastíme ich olivovým olejom.
2. Nesolíme! Pečieme pri 160 °C asi 20 minút – zemiaky musia byť.
2. Nesolíme! Pečieme pri 160 °C asi 20 minút – zemiaky musia byť.