Dusené bravčové líčka s grilovanou polentou a zeleninou na mede
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
2000g
bravčových líčok10g
kamennej soli10ml
bravčovej masti5g
čierneho drveného korenia700ml
vína (domácí merlot)250g
cibule800g
koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen)150g
stopkového zelera50g
cukru15g
cesnaku500g
kukuričnej instantnej polenty2000ml
slepačieho vývaru10g
soli100g
gazdovskej slaniny100ml
slnečnicového oleja (100 %)300g
mrkvy300g
petržlenu200g
stopkového zelera100ml
slnečnicového oleja (100 %)10g
tymianu50g
medu1000ml
slepačieho vývaru10g
soli80g
citróna (1 ks)5g
celého koreniaPostup prípravy
Bravcové lícka:
1. Na horúcej bravcovej masti postupne upecieme cibulu, nakrájanú korenovú zeleninu a stopkový zeler.
2. Pridáme cukor a cesnak, podlejeme cerveným vínom, vložíme bravcové lícka a dusíme do mäkka.
3. Lícka vyberieme, omácku prepasírujeme a dochutíme solou a korením.
2. Pridáme cukor a cesnak, podlejeme cerveným vínom, vložíme bravcové lícka a dusíme do mäkka.
3. Lícka vyberieme, omácku prepasírujeme a dochutíme solou a korením.
Kukuricná polenta:
1. Do vývaru pridáme kukuricnú instantnú polentu.
2. Uvaríme hustú kašu, prisypeme nadrobno nakrájanú, vypecenú a osušenú gazdovskú slaninu a ochutíme solou.
3. Kašu necháme trocha vychladnút a vytvarujeme z nej väcšie valceky.
4. Tie nakrájame na požadovanú velkost a grilujeme na slnecnicovom oleji.
2. Uvaríme hustú kašu, prisypeme nadrobno nakrájanú, vypecenú a osušenú gazdovskú slaninu a ochutíme solou.
3. Kašu necháme trocha vychladnút a vytvarujeme z nej väcšie valceky.
4. Tie nakrájame na požadovanú velkost a grilujeme na slnecnicovom oleji.
Pecená zelenina:
Ocistenú zeleninu nakrájame na rezance hrubé približne 0,5 cm a dlhé asi 6 cm, vložíme do pekáca, pridáme slnecnicový olej, med, tymian, podlejeme vývarom a dochutíme solou, štavou z citróna, drveným korením a pecieme na 170 ºC tak, aby sa zelenina zapiekla a zostala scasti ,,al dente“.