Ázijské bravčové rebrá
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1,5kg
krátke bravčové rebrá z boku50ml
rastlinného oleja80g
hnedého cukru50ml
sójovej omáčky50ml
hustej teryaki omáčky30ml
bieleho vinného alebo ryžového octu70ml
čínskeho vína Shaoxing1dl
vody20g
čerstvého zázvoru (3 plátky)2
jarnej cibule2
strúčiky cesnaku2
badiánusezam biely
Postup prípravy
Krok 1
Rebrá nakrájame medzi kosťou na malé kúsky (krátke rebrá).
Krok 2
Vložíme do hrnca so studenou vodou a dáme variť. Počas varenia odoberáme z povrchu vzniknutú penu. Povaríme asi 5 minút.
Krok 3
Pomocou podberáka rebrá vyberieme, prepláchneme dobre studenou vodou a scedíme.
Krok 4
Vo woku zohrejeme rastlinný olej na strednú teplotu, pridáme hnedý cukor a necháme karamelizovať (pozor aby sa nespálil).
Krok 5
Pridáme osušené rebrá a za stáleho miešania ich restujeme cca 3 minúty alebo dovtedy, pokiaľ nám cukor a teplo nezačnú zafarbovať rebrá a pokiaľ nebude vzniknutá tekutina na dne panvice hustá.
Krok 6
Teraz pridáme sójovú omáčku, ocot, víno Shaoxing, vodu, nakrájaný zázvor, jarnú cibuľku (bielu časť), badián a cesnak. Premiešame aby sa chute spojili.
Krok 7
Zakryjeme, teplotu znížime a dusíme domäkka asi 25 minút za občasného premiešania.
Krok 8
Odokryjeme a zvýšime teplotu. Varíme a miešame rebrá vo vzniknutej tekutine 10 – 15 minút alebo dovtedy, pokiaľ omáčka nezhustne a na dne panvice sa začne oddeľovať olej.
Krok 9
Pomocou klieští prenesieme rebrá na tanier.
Krok 10
Posypeme sezamovými semiačkami a nakrájanou zelenou časťou jarnej cibuľky. Podávame teplé.