Zemiakové halušky so smotanovým špenátom, vajíčkom a smaženou cibuľkou

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1500g
METRO Chef Halušky zemiakové chlad.600g
METRO Chef Špenát baby praný čerstvý 200 g 80g
Cibuľa žltá50g
METRO Chef Cesnak červený lúpaný chlad.130g
ARO maslo (prípadne masť)10ks
METRO Chef Vajcia z voľného výbehu M/L chlad. 150ml
METRO Chef Smotana na šľahanie UHT 30 % 1 l (prípadne podľa potreby)100g
METRO Chef Pražená cibuľa 500 gSoľ
Korenie čierne mleté
Postup prípravy
Krok 1
Zemiakové halušky zohrejeme, osolíme a zľahka premiešame s rozpusteným maslom.
Krok 2
Ošúpanú cibuľu nakrájame nadrobno a na zvyšnom tuku restujeme do sklovita, pridáme špenát a zvoľna krátko restujeme, dochutíme soľou a korením, strúhaným cesnakom a zjemníme smotanou.
Krok 3
Krátko zavaríme a zľahka rozmixujeme.
Kork 4
Smotanový špenát premiešame s haluškami.
Krok 5
Celé čerstvé vajcia varíme vo vriacej vode 3-4 minúty, aby nám žĺtok vo vnútri ostal ešte tekutý. Prípadne si môžete pripraviť aj stratené vajce.
Krok 6
Na nahriaty tanier naložíme halušky zmiešané so smotanovým špenátom , doplníme uvareným vajíčkom a smaženou cibuľkou. Vajce pri servise rozkrojíme, aby nám žĺtok vytiekol a doplnil chuť krémového špenátu.
TIP
Pri zdobení možno použiť napríklad aj slaninový chips.