Zemiakové halušky so smotanovým špenátom, vajíčkom a smaženou cibuľkou 

Čas prípravy25 min
NáročnosťĽahká
Počet porcií10

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
1500g
METRO Chef Halušky zemiakové chlad.
600g
METRO Chef Špenát baby praný čerstvý 200 g 
80g
Cibuľa žltá
50g
METRO Chef Cesnak červený lúpaný chlad.
130g
ARO maslo (prípadne masť)
10ks
METRO Chef Vajcia z voľného výbehu M/L chlad. 
150ml
METRO Chef Smotana na šľahanie UHT 30 % 1 l (prípadne podľa potreby)
100g
METRO Chef Pražená cibuľa 500 g
Soľ
Korenie čierne mleté

Postup prípravy

Krok 1
Zemiakové halušky zohrejeme, osolíme a zľahka premiešame s rozpusteným maslom. 
Krok 2
Ošúpanú cibuľu nakrájame nadrobno a na zvyšnom tuku restujeme do sklovita, pridáme špenát a zvoľna krátko restujeme, dochutíme soľou a korením, strúhaným cesnakom a zjemníme smotanou. 
Krok 3
Krátko zavaríme a zľahka rozmixujeme.
Kork 4
Smotanový špenát premiešame s haluškami.
Krok 5
Celé čerstvé  vajcia varíme vo vriacej vode 3-4 minúty, aby nám žĺtok vo vnútri  ostal ešte tekutý. Prípadne si môžete pripraviť aj stratené vajce.
Krok 6
Na nahriaty tanier naložíme halušky zmiešané so smotanovým špenátom , doplníme uvareným vajíčkom a smaženou cibuľkou. Vajce pri servise rozkrojíme, aby nám žĺtok vytiekol a doplnil chuť krémového špenátu.
TIP
Pri zdobení možno použiť napríklad aj slaninový chips.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie bezmäsité recepty

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich