Ravioly s bylinkovou náplňou

Ravioly s bylinkovou náplňou
Čas prípravy1 hod
NáročnosťStredná
Počet porcií4

Čo budete potrebovať?

MnožstvoIngrediencie
ravioly (ideále z doma pripraveného vaječného cesta)
petržlen
trebuľka
chemicky neošetrený citrón
ricotta
strúhanka z bieleho pečiva
vaječný žľtok
morska soľ
čerstvo mleté čierne korenie

Postup prípravy

Krok 1
Najprv otrháme lístky petržlenu a trebuľky a jemne ich nasekáme.
Krok 2
Citrón dôkladne umyjeme v teplej vode. Rozkrojíme ho na polovicu a vytlačíme približne čajovú lyžičku šťavy.
Krok 3
Nasekané bylinky zmiešame s ricottou, strúhankou, vaječným žĺtkom, citrónovou šťavou, soľou a čiernym mletým korením a necháme zmes asi hodinu odstáť.
Kork 4
Medzitým si z cesta vykrájame ravioly. Použijeme buď guľaté vykrajovačka na cesto, alebo pohár.
Krok 5
Na jednu raviolu budeme potrebovať dva dieliky cesta. Kým začneme cestoviny plniť, potrieme okraje oboch dielov vaječným bielkom. Ravioly sa nám potom pri varení nerozpadnú.
Krok 6
Na jeden z dielov cesta dáme náplň a priklopíme druhým dielom. Konce dielov musíme k sebe dôkladne pritlačiť vidličkou alebo ostrôžkou, aby sa cestoviny počas varenia nerozpadli.
Krok 7
Ravioly vložíme do mierne vriacej dobre osolenej vody a varíme ich asi dve minúty, aby boli al dente. Podávame ich so šalviovým maslom alebo paradajkovou omáčkou.
Pre vás
ZÍSKAJTE METRO KARTU
Objavujte viac ako 30 tisíc produktov pod jednou strechou  pre profesionálov a všetkých milovníkov jedla.
Získať  METRO kartu
METRO NEWSLETTER
Nenechajte si ujsť informácie o novinkách, akciové ponuky, tipy  pre vaše nákupy alebo trendy a inšpiratívne recepty.
Chcem odoberať newsletter
Ďalšie bezmäsité recepty

Objavte ich
Všetky naše recepty

Objavte ich
Všetky položky v sortimente

Objavte ich