Ravioly s bylinkovou náplňou
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
ravioly (ideále z doma pripraveného vaječného cesta)
petržlen
trebuľka
chemicky neošetrený citrón
ricotta
strúhanka z bieleho pečiva
vaječný žľtok
morska soľ
čerstvo mleté čierne korenie
Postup prípravy
Krok 1
Najprv otrháme lístky petržlenu a trebuľky a jemne ich nasekáme.
Krok 2
Citrón dôkladne umyjeme v teplej vode. Rozkrojíme ho na polovicu a vytlačíme približne čajovú lyžičku šťavy.
Krok 3
Nasekané bylinky zmiešame s ricottou, strúhankou, vaječným žĺtkom, citrónovou šťavou, soľou a čiernym mletým korením a necháme zmes asi hodinu odstáť.
Kork 4
Medzitým si z cesta vykrájame ravioly. Použijeme buď guľaté vykrajovačka na cesto, alebo pohár.
Krok 5
Na jednu raviolu budeme potrebovať dva dieliky cesta. Kým začneme cestoviny plniť, potrieme okraje oboch dielov vaječným bielkom. Ravioly sa nám potom pri varení nerozpadnú.
Krok 6
Na jeden z dielov cesta dáme náplň a priklopíme druhým dielom. Konce dielov musíme k sebe dôkladne pritlačiť vidličkou alebo ostrôžkou, aby sa cestoviny počas varenia nerozpadli.
Krok 7
Ravioly vložíme do mierne vriacej dobre osolenej vody a varíme ich asi dve minúty, aby boli al dente. Podávame ich so šalviovým maslom alebo paradajkovou omáčkou.