Pizza Margherita a pizza Parma
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
cesto na pizzu
drvené paradajky
čerstvá bazalka
extra panenský olivový olej
byvolia mozzarella
cukor
oregano
morska soľ
biele mleté korenie
lístky rukoly
cherry paradajky
parmská šunka
Postup prípravy
Pizza Margherita:
1. Najprv z cesta vypracujeme tenkú placku a pokryjeme ju drvenými paradajkami, ktoré dochutíme oreganom, soľou, čiernym mletým korením, cukrom a olivovým olejom.
2. Celú pizzu ešte pokvapkáme väčším množstvom olivového oleja.
3. V rovnakých vzdialenostiach pokladieme na pizzu mozzarellu. Náš tip: Odporúčame, aby ste použili byvoliu mozzarellu; tá sa používala pôvodne. Ak chcete použiť mozzarellu z kravského mlieka, najprv ju dochuťte soľou a čiernym mletým korením.
4. Pizzu pečieme v predhriatej rúre približne pri teplote 250 °C asi osem minút. Náš tip: Miesto rúry na pizzu môžete použiť kameň na pizzu – placka tak bude krásne chrumkavá!
5. Vyberieme pizzu z rúry a pokladieme ju lístkami čerstvej bazalky. Pozor: Nedávajte ich na pizzu pred pečením, spálili by sa a zhorkli.
2. Celú pizzu ešte pokvapkáme väčším množstvom olivového oleja.
3. V rovnakých vzdialenostiach pokladieme na pizzu mozzarellu. Náš tip: Odporúčame, aby ste použili byvoliu mozzarellu; tá sa používala pôvodne. Ak chcete použiť mozzarellu z kravského mlieka, najprv ju dochuťte soľou a čiernym mletým korením.
4. Pizzu pečieme v predhriatej rúre približne pri teplote 250 °C asi osem minút. Náš tip: Miesto rúry na pizzu môžete použiť kameň na pizzu – placka tak bude krásne chrumkavá!
5. Vyberieme pizzu z rúry a pokladieme ju lístkami čerstvej bazalky. Pozor: Nedávajte ich na pizzu pred pečením, spálili by sa a zhorkli.
Pizza Parma:
1. Stačí, keď pripravenú pizzu Margheritu oživíme lístkami rukoly, parmskou šunkou a rozpolenými cherry paradajkami.
2. Tesne pred podávaním pridáme trošku strúhaného parmezánu a olivového oleja. Podávame s červeným vínom.
2. Tesne pred podávaním pridáme trošku strúhaného parmezánu a olivového oleja. Podávame s červeným vínom.