Krémové cícerové kari so špenátom
Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
Pečený cícer:
400g
METRO Chef cíceru z plechovky1lyžica
METRO Chef olivového oleja extra virgin1lyžička
Maldon morskej soli1lyžička
korenia garam masalaKari:
2lyžice
METRO Chef olivového oleja extra virgin1veľká
METRO Chef cibuľa2veľké strúčiky
METRO Chef cesnaku červeného lúpaného1lyžica
čerstvého zázvoru, strúhaného4 lyžice zmesi:
METRO Chef kari korenie, METRO Chef kurkuma mletá, METRO Chef rímskej rasce mletej, METRO Chef koriandru mletého1čl
METRO Chef čili paprika 800g
METRO Chef cíceru v náleve400g
METRO Chef paradajky krájané v konzerve300g
zeleninového vývaru alebo podľa potreby1kapsula
METRO Chef šafran mletý 400ml
METRO Chef kokosového mlieka v konzerve1PL
ARO Cukor alebo podľa chuti100g
METRO Chef špenát baby praný čerstvý1ks
šťava z 1 METRO Chef limety 1čl
soli a korenia500g
uvarenej METRO Chef jazmínovej ryžePostup prípravy
Pečený cícer:
1. Predhrejte rúru na 180 - 200 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie a odložíme bokom.
2. Vložte jednu plechovku cíceru (prepláchnutého a dobre odkvapkaného) do misky a premiešajte s olivovým olejom, soľou a korením garam masala.
3. Okorenenú cícerovú zmes vložíme na pekáč a pečieme 20-25 minút za stáleho miešania, pokiaľ nebude cícer chrumkavý.
2. Vložte jednu plechovku cíceru (prepláchnutého a dobre odkvapkaného) do misky a premiešajte s olivovým olejom, soľou a korením garam masala.
3. Okorenenú cícerovú zmes vložíme na pekáč a pečieme 20-25 minút za stáleho miešania, pokiaľ nebude cícer chrumkavý.
Kari:
4. Vo veľkej panvici / hrnci zohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak a nastrúhaný zázvor. Restujeme 2-3 minúty, pokiaľ cibuľa nezmäkne.
5. Pridáme kari korenie, mletú rímsku rascu, mletú kurkumu, mletý koriander a kúsok nakrájanej čili papričky.
6. Pridáme scedený cícer a restujeme 2-3 minúty. Prilejeme zeleninový vývar a necháme zovrieť.
7. Po zovretí pridáme mletý šafran, drvené paradajky, kokosové mlieko, soľ a korenie. Dusíme cca 10 - 15 minút.
8. Ak chceme, aby kari bolo hustejšie, tak časť cíceru aj so šťavou odoberieme a rozmixujeme. Vložíme naspäť.
9. Pridáme špenát a pokračujeme vo varení ďalšie 2-3 minúty, pokiaľ nezvädne. Odstavíme.
10. Ochutíme limetovou šťavou a navrch pridáme opečený cícer. Polejeme olivovým olejom.
11. Podávame s varenou jazmínovou ryžou alebo opečeným pita chlebíkom.
5. Pridáme kari korenie, mletú rímsku rascu, mletú kurkumu, mletý koriander a kúsok nakrájanej čili papričky.
6. Pridáme scedený cícer a restujeme 2-3 minúty. Prilejeme zeleninový vývar a necháme zovrieť.
7. Po zovretí pridáme mletý šafran, drvené paradajky, kokosové mlieko, soľ a korenie. Dusíme cca 10 - 15 minút.
8. Ak chceme, aby kari bolo hustejšie, tak časť cíceru aj so šťavou odoberieme a rozmixujeme. Vložíme naspäť.
9. Pridáme špenát a pokračujeme vo varení ďalšie 2-3 minúty, pokiaľ nezvädne. Odstavíme.
10. Ochutíme limetovou šťavou a navrch pridáme opečený cícer. Polejeme olivovým olejom.
11. Podávame s varenou jazmínovou ryžou alebo opečeným pita chlebíkom.
Garam masala:
koriander, rímska rasca, biele korenie, škorica, muškátový oriešok, kardamóm, klinčeky, zázvor a aníz.