Grécke Saganaki

Čo budete potrebovať?
MnožstvoIngrediencie
1
balenie Violife Greek White1
vegánske tenké nekvasené cesto Filo (podobné lístkové cestu)2PL
olivového oleja6PL
olivového oleja alebo rastlinného oleja50g
sezamových semiačokJavorový sirup podľa chute
Postup prípravy
Krok 1
Na hlbokej panvici rozehrajte olivový olej na miernom ohni.
Krok 2
Vyvaľkajte jeden plát cesta, preložte ho na polovicu a do stredu umiestnite Grécky Blok Violife. Cesto zložte po stranách a vytvorte malé vrecko na Grécky blok Violife. Okraje zlepte s olivovým olejom.
Krok 3
Keď olej na panvici buble, opatrne vložte vrecko so syrom na panvicu. Nechajte smažiť 1-2 minúty a počas toho kontrolujte farbu. Keď bude pekné zlaté, otočte pomocou špachtle a nechajte piecť z druhej strany.
Krok 4
Smažte ďalšie 1-2 minúty a vyberte ich pomocou štrbinovej lyžice. Položte na kuchynskú utierku, aby vsiakla prebytočný olej.
Krok 5
Podávajte ešte horúce. Predtým ozdobte sezamovými semiačkami a pokvapejte s dostatočným množstvom javorového sirupu.